Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei oferte pentru construirea de tramvaie electrice, la Timişoara. Contract de peste 40 milioane euro

Trei firme din România, Turcia şi Polonia au depus oferte pentru construirea de tramvaie electrice pentru Timişoara, urmând să se stabilească şi firma câştigătoare peste aproximativ o lună.

Licitaţia pentru construirea de tramvaie noi la Timişoara, lansată la începutul lunii februarie şi blocată de o contestaţie la caietul de sarcini, a fost finalizată.

Trei firma s-au arătat interesate să construiască tramvaiele electrice, după specificaţiile cerute de Primăria Timişoara.

Este vorba despre Electroputere VFU Paşcani (România), Bozankaya Otomotiv Mak (Turcia) şi Pojazdy Szynowe Pesa (Polonia).

Licitaţia a fost lansată în 16 tramvaie, iar valoarea contractului este estimată la peste 40 de milioane de euro fără TVA. E prevazută, însă, şi o sumă mai mare, de peste 100 de milioane de euro, pentru situaţia în care municipalitatea decide să suplimenteze numărul de garnituri şi să achiziţioneze 40 de tramvaie.

Potrivit News.ro, Electroputere VFU Paşcani s-a ocupat de transformarea unora dintre tramvaiele vechi ale Timişoarei în actualele garnituri ”Armonia”.

Turcii de la Bozankaya Otomotiv Mak vin cu experienţa unei companii care fiinţează de 30 de ani şi e recunoscută pentru inovaţiile în dezvoltarea unor produse prietenoase cu mediul.

În România, Pesa a mai livrat tramvaie în Cluj-Napoca. Este vorba de un lot de 12 garnituri achiziţionate în 2012, la pretul de 1,4 milioane euro fără TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor anunță încheierea negocierilor cu Dedeman pentru preluarea proiectului The Office Cluj-Napoca

Articolul următor

Transgaz a semnat toate contractele pentru gazoductul Ungheni-Chişinău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share