Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se deschide sesiunea de proiecte pentru construirea de grădinițe cu profil sportiv

Comisia Națională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a anunțat că joi (2 mai) va fi deschisă sesiunea 2019 pentru depunerea Formularelor pentru finanțarea construcției grădinițelor cu profil sportiv. Este vorba de o schemă de ajutor de minimis.

Din comisia de evaluare fac parte cinci persoane: Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Camelia Potec și Florin Pelin, rector al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

Secțiunea din site dedicată programului are atașată o declarație numită: ‘Statement’ Comitet de selecție Gradinite Olimpice.

“Nevoia acută a demarării unui program de dezvoltare al sportului romanesc se simte tot mai puternic în ultimii ani. În această perioadă, am găsit tot mai rar sportivii din România printre medaliații competițiilor internationale de top. Dacă la Olimpiada de la Sydney (in 2000), Romania obtinea 26 de medalii, 16 ani mai tarziu, la Rio, tara noastra a obtinut doar 4 medalii si a participat cu jumatate din numarul de sportivi pe care i-a avut la dispozitie in Australia.
Asta se intampla in principal pentru ca Romania nu a mai avut o baza de selectie la nivelul copiilor si juniorilor. Iar cauza acestei deteriorari a bazei de selectie este ca nimeni nu a mai investit in sport la acest nivel si nimeni nu a venit cu un program coerent de remediere a acestei probleme.
Programul Growth – Investim in copii, investim in viitor initiat de Guvernul Romaniei poate fi un moment crucial pentru sportul romanesc. De aceea, patru mari sportivi romani – Nadia Comaneci, Camelia Potec, Gabriela Szabo si Gheorghe Hagi – au decis sa-i acorde credit si sa onoreze invitatia de a fi membrii comitetului care va selecta proiectele depuse pentru finantare.”, se precizează în declarație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistemul de frânare Continental MK C1 reduce emisiile de CO2 la mașinile hibrid cu aproximativ 5 g / km

Articolul următor

CNI construiește o sală de sport la Târnăveni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share