Auto Industrie

Sistemul de frânare Continental MK C1 reduce emisiile de CO2 la mașinile hibrid cu aproximativ 5 g / km

Test certificat TÜV: sistemul de frânare MK C1 reduce, în medie, cantitatea de CO2 emisă cu aproximativ 5 g / km, comparativ cu un sistem de frânare hibrid hidraulic convențional

Începerea producției pentru MK C1 în China, programată pentru sfârșitul anului 2020

*Echipă din România implicată în dezvoltarea acestui sistem de frânare electrohidraulică

Presiunea e tot mai mare și ceasul ticăie în ceea ce privește emisiile de CO2 ale autoturismelor: în UE, vehiculele nou-înmatriculate vor putea să emită, în medie, doar 95 g dioxid de carbon (CO2) pe kilometru din 2021. Fiecare gram de CO2 peste limită va costa producătorii 95 de euro – iar această valoare trebuie să fie înmulțită cu numărul de mașini vândute. Pe fondul unei legislații mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon din întreaga lume, accentul se pune acum pe reducerea emisiilor.

În SUA, până în 2020 a fost stabilit un maxim de numai 121 g / km. Acest maxim este de 117 g / km în China și 105 g / km în Japonia. În afară de sistemul de propulsie, alte sisteme din vehicule au un rol important în reducerea emisiilor, așa cum este cazul sistemului de frânare. La Salonul Auto Shanghai din China (16-25 aprilie 2019), Continental, companie tehnologică, a prezentat rezultatele unui test recent certificat TÜV.

“Aici, sistemul de frânare electrohidraulică MK C1, instalat într-un vehicul hibrid tip plug-in din clasa D, a redus emisiile de COîn medie cu aproximativ 5 g / km, comparativ cu un sistem de frânare convențional – fără frânare prin sârmă – sistem de frânare hibrid “, a declarat Matthias Matic, șeful departamentului Vehicle Dynamics in cadrul diviziei Chassis & Safety de la Continental.

Și în România se lucrează la această tehnologie. Ingineri din locația Iași a Continental lucrează în echipe internaționale la dezvoltarea sistemului de frânare hidraulică MK C1.

Reducerea CO2 confirmată prin procedură folosită la nivel mondial

Măsurătorile au fost efectuate pe un test dinamometric în conformitate cu procedura de testare WLTP (Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure), procedura de măsurare valabilă la nivel global pentru determinarea emisiilor de gaze de eșapament și a consumului de combustibil / electricitate al autovehiculelor și au fost supravegheate de experții TÜV prezenți. În timpul fiecăreia dintre cele trei runde de testare, mașina echipată cu sistemul cu MK C1 a recuperat, în medie, 160 Wh de energie electrică suplimentară în fazele de decelerare ale ciclului individual – cu aproximativ 32% mai mult decât sistemul cu care s-a făcut comparația. MK C1 face acest lucru posibil, permițând o utilizare consistentă a motorului electric ca generator în timpul frânării. Vehiculul hibrid poate apoi să utilizeze energia electrică suplimentară generată în acest mod pentru o conducere eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, reducând astfel și emisiile de CO2.

“Pentru eficiența unei mașini hibride, este important să folosiți cât mai puțin din energia cinetică a vehiculului pe frânare, deoarece această energie este pierdută. Sistemul nostru de frânare MK C1 permite utilizarea integrală a potențialului recuperat. Acest lucru permite vehiculului să recâștige mai multă energie electrică și să obțină economii măsurabile de dioxid de carbon”, a spus Matic. “La sfârșitul anului 2020, vom începe producția MK C1 în Shanghai pentru un client chinez. Prin urmare, urmărim strategia noastră de a produce în piață, pentru piață.”

MK C1 a fost deja lansat în producție de serie pentru piața europeană din Frankfurt începând din 2016, iar pentru piața americană din Morganton, Carolina de Nord, SUA , din 2019.

Eficiența și dinamismul într-un singur modul

Calculat pentru un vehicul electric cu un consum de energie de 18 kWh / 100 km, creșterea eficienței MK C1 documentată în cadrul testului ar echivala cu o creștere de 4% a intervalului de parcurgere a unui traseu de 500 de kilometri – cu alte cuvinte, cu aproape 20 de kilometri. În același timp, MK C1 are avantaje de siguranță: presiunea de frânare generată electromecanic a ajuns la 150 milisecunde, permițând sistemelor avansate de asistență a șoferului sau vehiculelor automate să se oprească mai repede de la o viteză mai mare fără intervenția șoferului comparativ cu sistemele de frânare convenționale.

“Aceasta oferă o perioadă mai lungă de timp în care o funcție automată de frânare de urgență poate detecta un obstacol și are timp să inițieze cu succes o frânare autonomă de urgență”, a declarat Jürgen Woywod, șeful Integration System Vehicle în departamentul Dynamics Vehicle. “Eficiența și siguranța merg mână în mână cu MK C1. Acest sistem de frânare electrohidraulică este, prin urmare, perfect adaptat tendințelor globale de electrificare și automatizare”, a adăugat acesta.

Related posts

Grupul Dan Steel Beclean țintește afaceri de peste 200 mil. lei

Stefana Muresan

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Brașov: Preluarea Star East Pet de către gigantul austriac ALPLA, aprobată

Stefana Muresan

BRAT: Directiva privind drepturile de autor în piața unică digitală, aprobată de Consiliul UE

Stefana Muresan

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Stefana Muresan

Mercedes-Benz, reclamă impresionantă filmată în Sibiu

Stefana Muresan

Bosch pune în funcțiune prima rețea campus 5G

Ion Surdu

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Grupul Sogefi, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto, investiție de 50 mil. euro în Parcul Industrial Oradea

redactia

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Nora Dumitrescu

Sibiu: Continental, peste 400 de locuri de muncă disponibile

Stefana Muresan

Flodor Trans SRL face Autogara Marghita

Traian Dan

Grupul Tenaris a făcut un profit de 50 milioane euro la Zalău

Nora Dumitrescu

ACAROM – înmatriculările de autoturisme noi în UE sunt în scădere. În România: -21,9% în primele 3 luni

Ion Surdu

Cluj-Napoca: Prima administrație publică locală din România care dotează Poliția locală cu mașini electrice

redactia

Olandezii de la Damen vizează dublarea angajaților pe Șantierul Naval din Mangalia. Centru de excelență pentru viitorii meseriași

redactia

Azomureș a lansat oficial 3 tipuri noi de îngrășământ complex, de tip NP și NPK, parte din strategia de dezvoltare a companiei

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 11: NOVA VITA HOSPITAL, 10 ani de servicii medicale de excelență

Transilvania Business

Bosch a investit 7 milioane de euro într-o şcoală duală în Cluj

Stefana Muresan

Firmele brașovene din sectorul serviciilor au făcut mai mulți bani în anul 2018: creștere de 11,5% a cifrei de afaceri

Papuc Irina

Sigemo, furnizor de anvelope și jante din Sibiu: Anul 2021 va fi cu siguranță un an greu

Ion Surdu

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

Leave a Comment