Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spectacole și evenimente gastronomice, în centrul Sibiului, în ziua Summitului UE

Oaspeţii din Uniunea Europeană care vor sosi la Sibiu pe 9 mai, pentru Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din UE, se vor putea bucura, în Piaţa Mare din centrul oraşului, de un spectacol extraordinar al Ansamblului Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, iar apoi de un concert al artistei Delia, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

“Sibiu Summit Celebration: Pentru a încheia frumos o zi de 9 mai istorică, în care Sibiul va găzdui Summitul informal al şefilor de Stat şi Guvern din Uniunea Europeană, Primăria Municipiului Sibiu organizează o serie de evenimente în ziua de 9 mai şi în preajma acestei date. În data de 9 mai, de la ora 20 va începe un spectacol extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist ‘Cindrelul – Junii Sibiului’, iar apoi un super concert al artistei Delia – Acadelia”, se arată în anunţul Primăriei Sibiu.

Conform aceleiaşi surse, Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol impresionant cu această ocazie. Pe scena din Piaţa Mare va fi ilustrată, prin joc şi muzică, o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României.

Conceptul propus de Silvia Macrea, managerul ansamblului şi unul dintre coregrafii spectacolului din 9 mai, va derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin intermediul fotografiilor, urmat de un tur de forţă şi graţie prin tradiţiile din Transilvania, Moldova şi Muntenia. Banatul şi Maramureşul vor contribui cu frumoase obiceiuri de nuntă, însufleţite de solistele Stana Stepănescu şi Oana Tomoioagă. Finalul spectacolului va readuce spectatorii la Sibiu, pe Valea Târnavelor, zonă renumită pentru podgoriile întinse şi vinul bun de altădată. Coregrafia spectacolului este realizată de Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea, iar conducerea muzicală stă sub bagheta maestrului Gabriel Popescu.

“Va fi o zi istorică pentru Sibiu, oraşul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare aşa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piaţa Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români ai momentului, va anima şi va colora finalul unui 9 mai de poveste”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Primăria Sibiu a mai pregătit şi două evenimente gastronomice. În zilele de 8 şi 9 mai, pe strada Turnului se va desfăşura un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale şi reţete tradiţionale preparate la faţa locului, iar în perioada 8-12 mai, pe strada Cetăţii, va avea loc Sibiu Summit of Taste, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiţionale, dar şi zone de florărie şi aprozar.

Şi la Filarmonica de Stat va fi susţinut un concert în cinstea oaspeţilor ce urmează să vină la Summitul UE, potrivit unor surse oficiale.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai multe imobile din Cluj devin verzi, cu bani europeni

Articolul următor

Peste 300 de vagoane de călători, modernizate în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share