Transilvania Business
Cluj Fonduri Europene Investitii

Mai multe imobile din Cluj devin verzi, cu bani europeni

Mai multe clădiri din Cluj-Napoca vor fi modernizate și extinse. Investițiile privesc transformarea lor în clădiri verzi, cu eficiență energetică maximă.

O investiție substanțială, de peste 4 milioane de euro, bani europeni, vizează modernizarea și transformarea Colegiului Ana Aslan, fostul liceu Terapia din Cluj, în clădire verde, informează ebsradio.ro.

Vor fi schimbate complet sistemele de termoizolație, dar și cele de încălzire și de monitorizare a consumului energetic, care vor fi automatizate.

De asemenea, sediul Consiliului Județean Cluj va deveni prima clădire verde a unei administrații publice din România. Reprezentanții instituției au lansat deja un concurs de soluții, iar câștigătorul va obține contravaloarea contractului de proiectare, de aproape un milion de lei.

Clădirea spitalului municipal Clujana va deveni și ea verde, printr-un alt proiect european, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cluj: Investiții de 10 milioane lei în patru centre SPA

Stefana Muresan

Municipiul Braşov, buget de aproximativ 900 milioane lei

Stefana Muresan

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More