Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Covasna: Apa de la Șugaș Băi, efect terapeutic pentru copiii speciali

Încă din februarie, aproape 40 de copii cu nevoi speciale din Sfântu Gheorghe și de la Olteni beneficiază, pentru al doilea an la rând, de un program deosebit de terapie, derulat la Șugaș Băi. Este vorba despre „Apă, muzică, mișcare și fantezie”, coordonat de Asociația HELP și sprijinit de coordonatorul Centrului de Cercetări Subacvatice de la Dalnic, Szabó Jenő, potrivit covasnamedia.ro.

Șugaș Băi, stațiunea din Sfântu Gheorghe care devine din ce în ce mai cunoscută în județ și în țară din punct de vedere turistic și al facilităților pe care le oferă, este și locul unde copiii cu dizabilități găsesc noi șanse de recuperare sau măcar de ameliorare.

În prezent, aici se derulează proiectul „Apă, muzică, mișcare și fantezie”, continuarea proiectului „Aqua – musica- muzica izvorând din mine!”, implementat cu succes în anul școlar 2017-2018. Ambele au beneficiat de finanțare în cadrul Programului „MOL pentru sănătatea copiilor”, al Fundației pentru Comunitate și MOL România.

Proiectul a început din februarie. În fiecare joi și vineri lucrez cu copiii de la Școala Specială și de la Centrul de la Olteni. Proiectul a fost depus de Asociația Help. Acest proiect este în derulare. La Șugaș Băi avem activitățile. Practic, facem exact aceleași lucruri ca anul trecut, doar că, pe lângă ascultarea muzicii și relaxare, cu cei cu care se poate, am început poveștile, care antrenează vizualizarea”, a spus, pentru sursa citată, scafandrul și terapeutul Szabó Jenő.

Anul acesta, un număr de 37 de elevi, cu mai multe tipuri de deficiențe și tulburări asociate, de la autism, epilepsie, diferite tipuri de pareze, spasticitate, sindrom Down sau deficiențe motorii, beneficiază de terapie emoțională.

Terapia emoțională utilizată în cadrul proiectului îmbină trei metode: meloterapia, unele elemente ale hidroterapiei și imageria ghidată.

Foto: covasnamedia.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timiș: Aquapark în Buziaş, investiție de 10 milioane de euro

Articolul următor

”Romania Blockchain Summit”, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share