Transilvania Business
Investitii Slider Timiș Ultimele stiri

Timiș: Aquapark în Buziaş, investiție de 10 milioane de euro

Aquapark-ul din Buziaş, proiect major în turism al judeţului Timiş, este cuprins în masterplanul naţional pentru turism şi este eligibil pentru finanţare.

Costurile construirii aquaparcului sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro din care 90 la sută sunt din finanţare guvernamentală.

Primăria oraşului Buziaş a achiziţionat un teren de aproape 4 hectare în partea de nord a oraşului, uşor accesibil dinspre autostradă spune  primarul oraşului, Sorin Munteanu.

“Suprafața construită la sol a aquapark-ului de 4.750 de metri pătrați unde are mai multe bazine de exterior, dar și bazine de interior pentru perioada de iarnă. Bazin exterior de tip plajă cu valuri intermitente de 600 de metri pătrați, bazine exterioare cu tobogane, bazine exterioare pentru copii, bazine interioare cu apă normală și cu apă minerală. E undeva mai mare decât cel de la Arsenal Park sau de la Mako”, a declarat, pentru Radio Timișoara, primarul Sorin Munteanu.

Proiectul este, în prezent, în faza de studiu de prefezabilitate. Dacă va primi finanţarea guvenamentală, lucrările la aquaparcul de la Buziaş ar putea începe peste doi ani şi jumătate şi ar putea pentru a fi încheiate în patru ani.

Comentarii

Comentarii

Related posts

SIXT Group Romania, partener de mobilitate pentru Banca pentru alimente

Stefana Muresan

Autostrada Sibiu – Pitești, investiție de 3,34 miliarde de euro : A fost emis acordul de mediu, documentul care deblochează cel mai important proiect rutier al României

redactia

Autoliv demarează lucrările la fabrica din Rovinari. Investiție de 20 mil. euro

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More