Cluj Cultural Eveniment

Centrul Cultural German – 25 de ani de activitate

Centrul Cultural German împlinește anul acesta 25 de ani de activitate. Această ocazie va fi marcată pe datele de 8 și 18 mai printr-o serie de evenimente diverse și în prezența a numeroși invitați germani și români.

Acum 25 de ani a fost înființată Societatea Culturală Româno-Germană și odată cu aceasta au fost puse bazele Centrului Cultural German. În toți acești ani  schimbul cultural germano-român a evoluat, mii de oameni au învățat limba germană și s-au creat nenumărate noi legături. Cu susținerea semnificativă a partenerilor noștri structurali, Universitatea Babeș-Bolyai, Goethe-Institut și Ambasada Germaniei la București am reușit o evoluție pozitivă si constantă. Suntem parteneri într-o rețea amplă de instituții de cultură și învățământ din Germania și România. Drept exemplu stau parteneriatele cu instituții precum Fabrica de Pensule, Casa Tranzit dar și cu universități locale și din Germania.

„Clujul este un oraș dinamic, cu o scenă culturală fascinantă, recunoscută la nivel internațional. Suntem mândri de cei 25 de ani în care Centrul Cultural German s-a remarcat pe această scenă prin intermediul unor evenimente deosebite. Privim în urmă la un sfert de veac de proiecte inovatoare, cursuri moderne de limba germană, prietenii și parteneriate valoroase și ne bucurăm de următorii 25 de ani… într-un oraș precum Clujul, unde cu siguranță nu va fi niciodată plictisitor. “, a declarat Directorul Centrului Cultural German, Ingo Tegge.

Astăzi Centrul Cultural German este una dintre cele mai semnificative instituții de cultură de pe scena clujeană și totodată un important centru de cursuri certificate de limba germană și de examinare.

Cu acest prilej de sărbătoare, Centrul Cultural German, alături de partenerii săi, a pregătit un program festiv deosebit. Vor răsuna acorduri de jazz, de muzică clasică și de dans, iar artiști germani și români își vor da întâlnire pe aceeași scenă. Printre aceștia se numără Arcadia Quartet și Gudrun Gut, muzician de renume, pionier al muzicii electronice din Berlin. Clădirea Echinox va fi adusă la viață printr-o instalație vizuală inedită, în premieră la Cluj-Napoca, creată de către colectivul berlinez Tape Over. Finalul programului aniversar va fi marcat de proiecția filmului mut Menschen am Sonntag (1930) în acompaniamentul muzical al grupului de jazz Ditzner Twintett.

Pe lângă artiștii din Germania și România vor mai fi prezenți în calitate de oaspeți primarul Emil Boc, Rectorul Universității Babes-Bolyai, Ioan-Aurel Pop și viceprimarul orașului Köln,  Andreas Wolter.

Unul dintre evenimentele speciale îl constituie expoziția-parcurs Geniale Dilletanten – Subcultura anilor 1980 în Germania,  care va putea fi vizitată în perioada 8 – 18 mai, în trei locații aparte din oraș, unele dintre ele rar deschise publicului larg, fiind inclusă și în circuitul pentru Noaptea Muzeelor. Vernisajul va avea loc pe data de 8 mai, ora 20:00, la adresa Piața Ștefan cel Mare 18.

Educația este unul dintre aspectele cheie ale dialogului intercultural. În acest sens, experți de renume din domeniul educațional se vor întâlni în cadrul unei conferințe dedicate profesorilor de limba germană pe tema noilor mijloace didactice digitale. Vor fi prezenți Dr. Bernd Helmbold, Institutul pentru Limba Germană și Studii Interculturale, Universitatea din Jena, doamna Luminița Stoian, responsabil pentru limba germană al Ministerului Educaţiei din România, precum şi Rainer Koch, expert în educație și consultant al editurii germane Klett.

Toate evenimentele sunt cu intrare liberă.

 

Related posts

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, dați în trafic până la sfârșitul anului

Stefana Muresan

Universitatea de Vest din Timișoara: Lansarea proiectului „Local Heritage for Active Tourism in Banat”

Stefana Muresan

Banca Transilvania va finaliza tranzacția pentru preluarea Bancpost în prima jumătate a lunii aprilie

Stefana Muresan

Au început oficial demersurile pentru metrou la Cluj

redactia

Cele mai avantajoase orașe. Pe primele poziții: Braşov, Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu

Stefana Muresan

Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, și ministrul francez al Culturii – primii care au jucat “Romanica”. Proiectul cultural unește vorbitorii de limbi romanice

Stefana Muresan

IMWorld către startup-uri: Let’s make a deal!

Stefana Muresan

CEO CONFERENCE – SHAPING THE FUTURE: SLOWBALIZATION – HOW TO REDESIGN THE ORGANIZATION OF THE FUTURE

Stefana Muresan

Clujul va avea o bază de agrement de 43 mil. euro, pe 12 hectare de teren

Stefana Muresan

Cererea de finanţare de 1,9 mld. lei pentru construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II, semnată

Stefana Muresan

Hunedoara, Cluj, Brașov: județele cele mai lovite de insolvență în Ardeal

Nora Dumitrescu

Compania de Apă Someș, proiect de 350 milioane de euro, fonduri europene. Urmează peste 30 de licitații internaționale

redactia

Primele inovatii tehnologice, la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Profesorul de la UBB care schimbă lumea. Tratament hi-tech pentru afecțiunile psihologice

redactia

Noi exproprieri pentru Autostrada Transilvania, Secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii

Ligia Voro

Cluj: Tetarom SA ar putea fi listată la Bursă

Stefana Muresan

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Investiția totală – 21,6 milioane de lei

Stefana Muresan

Mâine are loc la Cluj-Napoca cel mai mare eveniment de leadership feminin din România

Stefana Muresan

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Andrei Trifan: ”În 2018, ne propunem să deschidem încă 10 restaurante Subway în țară”

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

Câţi bani primesc Autostrăzile Sebeş-Turda şi Transilvania în 2019

redactia

Nord-Vestul se apropie de București la locuințele noi

Nora Dumitrescu

Leave a Comment