Transilvania Business
Fonduri Europene Infrastructura Slider

Drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara, din fonduri europene

Ministerul Transporturilor a stabilit indicatorii noului drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara. Este vorba despre o şosea care să lege autostrada Arad-Timișoara de DN 69, drumul naţional care leagă cele două oraşe. 

Potrivit estimărilor, lucrarea ar urma să coste aproximativ 260 de milioane de lei. Va fi un drum de zece kilometri, cu două benzi pe sens, având o lăţime totală de 20,5 metri, două poduri, patru pasaje şi patru pasaje inferioare. De la momentul începerii construcţiei, proiectul ar trebui să fie gata în 18 luni.

Drumul va pleca din autostrada Arad-Timișoara şi va „înţepa” DN 69 în imediata apropiere de intersecţia drumului naţional cu drumul judeţean 692, care duce spre Sânandrei, cu câţiva kilometri înainte de sensul giratoriu aflat la intrarea în Timişoara.

Lucrarea ar urma să fie realizată din fonduri europene nerambursabile.

„Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează prin Programul Operațional Infrastructură Mare și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Sapte zboruri, lansate de la Aeroportul Iasi. Rutele, operate de Blue Air

Stefana Muresan

Ungaria mai are de construit 15 km de autostradă până la granița cu România

redactia

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More