Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara, din fonduri europene

Ministerul Transporturilor a stabilit indicatorii noului drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara. Este vorba despre o şosea care să lege autostrada Arad-Timișoara de DN 69, drumul naţional care leagă cele două oraşe. 

Potrivit estimărilor, lucrarea ar urma să coste aproximativ 260 de milioane de lei. Va fi un drum de zece kilometri, cu două benzi pe sens, având o lăţime totală de 20,5 metri, două poduri, patru pasaje şi patru pasaje inferioare. De la momentul începerii construcţiei, proiectul ar trebui să fie gata în 18 luni.

Drumul va pleca din autostrada Arad-Timișoara şi va „înţepa” DN 69 în imediata apropiere de intersecţia drumului naţional cu drumul judeţean 692, care duce spre Sânandrei, cu câţiva kilometri înainte de sensul giratoriu aflat la intrarea în Timişoara.

Lucrarea ar urma să fie realizată din fonduri europene nerambursabile.

„Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează prin Programul Operațional Infrastructură Mare și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern.

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Mureș: Cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, în Sânpaul. Investiție de 15 milioa­ne de euro

Articolul următor

„Sărbătoarea Narciselor” de la Negrileasa, în Apuseni şi concurs „Cultură pentru cultură” - 18-19 mai

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
21
Share