Transilvania Business
Alba Cultural Turism

„Sărbătoarea Narciselor” de la Negrileasa, în Apuseni şi concurs „Cultură pentru cultură” – 18-19 mai

De Sfinții Constantin și Elena, în comuna Bucium are loc, în Poiana Narciselor, „Serbarea narciselor” şi concursul „Cultură pentru cultură” 2019.

Tradiționala „Sărbătoare a narciselor” de la Negrileasa și o nouă etapă a concursului de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru cultură” organizată de Consiliul Județean Alba se vor desfășura în 19 mai, de Sf. Constantin și Elena, potrivit Ziarulunirea.ro.

Festivalul – concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este un proiect cultural unic în Europa și are ca scop revitalizarea şi promovarea zestrei comunităţilor locale din Judeţul Alba în materie de tradiţii, obiceiuri (meşteşuguri populare, folclor literar, muzical și coregrafic, gastronomie tradițională).

Poiana Negrileasa din comuna Bucium, declarată monument al naturii, găzduiește și în acest an „Serbarea Narciselor”, una dintre cele mai vechi sărbători din ţara noastră. Locuitorii din zona Munţilor Apuseni, dar şi din diverse părţi ale ţării sunt invitați în vârful muntelui să se bucure de frumuseţea zonei, priveliştea încântătoare şi mireasma oferită de numărul foarte mare de narcise.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Universitatea de Vest din Timișoara: Lansarea proiectului „Local Heritage for Active Tourism in Banat”

Stefana Muresan

Alba Iulia și-a dublat suprafața de intravilan, în 20 de ani

Stefana Muresan

Sibiu: Montana Garden, una dintre cele mai mari investiții în turismul local din ultimii ani

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More