Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gedeon Richter, implicare pentru susținerea tinerei generații

Nume important în industria farmaceutică din Europa Centrală și de Est, Gedeon Richter a ajuns în peste un secol de tradiție și inovație să asigure produse farmaceutice pentru pacienți din toate colțurile lumii, un rol important în acest sens revenindu-i companiei Gedeon Richter România. Dincolo de inovație, cercetare și preocuparea pentru sănătatea pacientului, una dintre misiunile companiei Gedeon Richter România este implicarea în viața comunității prin susținerea tinerei generații, pasionată de studiu.

De ani de zile, compania a apreciat excelența și performanța viitorilor specialiști, susținând educația și formarea profesională a tinerilor pasionați de științele exacte și cercetare.

 

Astăzi olimpici la chimie, mâine cercetători de top     

 

Generațiile de tineri liceeni de astăzi, elevi olimpici la chimie, peste câțiva ani poate vor fi renumiți cercetători în laboratoare ale companiilor farmaceutice, găsind noi direcții ale moleculelor chimice pentru prepararea medicamentelor, industria alimentară, industria chimică sau vor ajunge medici. De un deceniu, compania Gedeon Richter România a ales să susțină aceste performanțe și pentru rezultatele deosebite avute de elevi la olimpiadele de chimie i-a premiat, a înțeles să vină în sprijinul lor, insuflându-le curaj şi îndemnându-i să îmbrățișeze cariere de succes, unde piatra de temelie este chimia.

 

Fondul „Științescu-Richter pentru chimie”

 

Pasiunea pentru cercetare în științele exacte începe din copilărie, se dezvoltă în perioada de adolescență și se desăvârșește în perioada studenției, când mai este doar un pas spre cercetarea adevărată, în diferite domenii de activitate. Cu ajutorul Fondului Științescu Mureș, un program de finanțare derulat de Fundația Comunitară Mureș pentru dezvoltarea educației STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), elevi din școli și licee din județul Mureș au început să exploreze prin joacă și experiment ramurile STEM, descoperind, dincolo de teorie și formulele învățate pe de rost, aplicabilitatea științelor prin practică. Compania Gedeon Richter s-a alăturat acestui program încă de la prima ediție, din anul 2016, perioadă în care au fost susținute 22 de proiecte cu implicarea a peste 10.000 de elevi. Pentru ediția din acest an, Gedeon Richter România a lansat împreună cu Fundația Comunitară Mureș Fondul „Științescu-Richter pentru chimie”, un fond special dedicat proiectelor din domeniul chimiei.

 

Preocupare pentru studenții farmaciști

 

Compania Gedeon Richter România a ales să se implice și în procesul educațional, pentru sprijinirea activităților științifice și practice ale studenților, susținând conferințele științifice ale studenților Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Tîrgu Mureș. Anual, pasiunea și devotamentul pentru știință al studenților de la Facultatea de Farmacie sunt răsplătite, în cadrul Congresului Internațional pentru studenţi, tineri doctori şi farmacişti, cu Premiul Special Richter pentru lucrarea cu cea mai însemnată parte experimentală, inovativă, cu valoare adăugată.

Mai mult, studenții din anul V de la Facultatea de Farmacie a UMFST Tîrgu Mureș au posibilitatea de a vizita compania, de a vedea îndeaproape dezvoltarea produselor farmaceutice, fabricarea medicamentelor și de a face cunoștință cu oportunitățile existente în profesia de farmacist.

 

Incursiune în frumusețea științelor exacte

 

Frumusețea științelor exacte, îndeosebi chimia, a fost prezentată copiilor prin diferite programe, cum ar fi „Când voi fi mare, voi fi cercetător!”, în care copiii au participat la experimente interactive, sau „Farmacia, formula chimică a vieții”, organizată în timpul săptămânii Școala Altfel în cadrul expoziției de istorie farmaceutică, intitulată „Leacuri tămăduitoare, pilule vindecătoare. Momente din istoria farmaceuticii”, unde elevii au făcut cunoștință cu istoria și frumusețea meseriei de farmacist. Copiii au avut posibilitatea de a cunoaște practicile de medicină populară și vasta folosire a plantelor medicinale, structura și funcționarea farmaciilor transilvănene din secolele 18–19, lumea farmaciilor tîrgumureșene din secolele 19–20 și a fabricării moderne a medicamentelor, au putut testa mașina de comprimat manuală și au putut cunoaște modul de funcționare al aparaturii unui laborator de fabrică de medicamente. Expoziția a fost un real succes, fiind văzută de peste 10.000 de vizitatori în perioada de vizitare de aproape 3 ani.

Susținerea tinerei generații are o importanță deosebită pentru compania Gedeon Richter România, care susține, de asemenea, derularea de acțiuni de conștientizare a populației privind educația pentru sănătate și acțiuni privitoare la mediul înconjurător deoarece dorește să fie alături de comunitate printr-o implicare activă.

de Arina TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Articolul următor

Salvator de vieți, de meserie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share