Fără categorie

Gedeon Richter, implicare pentru susținerea tinerei generații

Nume important în industria farmaceutică din Europa Centrală și de Est, Gedeon Richter a ajuns în peste un secol de tradiție și inovație să asigure produse farmaceutice pentru pacienți din toate colțurile lumii, un rol important în acest sens revenindu-i companiei Gedeon Richter România. Dincolo de inovație, cercetare și preocuparea pentru sănătatea pacientului, una dintre misiunile companiei Gedeon Richter România este implicarea în viața comunității prin susținerea tinerei generații, pasionată de studiu.

De ani de zile, compania a apreciat excelența și performanța viitorilor specialiști, susținând educația și formarea profesională a tinerilor pasionați de științele exacte și cercetare.

 

Astăzi olimpici la chimie, mâine cercetători de top     

 

Generațiile de tineri liceeni de astăzi, elevi olimpici la chimie, peste câțiva ani poate vor fi renumiți cercetători în laboratoare ale companiilor farmaceutice, găsind noi direcții ale moleculelor chimice pentru prepararea medicamentelor, industria alimentară, industria chimică sau vor ajunge medici. De un deceniu, compania Gedeon Richter România a ales să susțină aceste performanțe și pentru rezultatele deosebite avute de elevi la olimpiadele de chimie i-a premiat, a înțeles să vină în sprijinul lor, insuflându-le curaj şi îndemnându-i să îmbrățișeze cariere de succes, unde piatra de temelie este chimia.

 

Fondul „Științescu-Richter pentru chimie”

 

Pasiunea pentru cercetare în științele exacte începe din copilărie, se dezvoltă în perioada de adolescență și se desăvârșește în perioada studenției, când mai este doar un pas spre cercetarea adevărată, în diferite domenii de activitate. Cu ajutorul Fondului Științescu Mureș, un program de finanțare derulat de Fundația Comunitară Mureș pentru dezvoltarea educației STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), elevi din școli și licee din județul Mureș au început să exploreze prin joacă și experiment ramurile STEM, descoperind, dincolo de teorie și formulele învățate pe de rost, aplicabilitatea științelor prin practică. Compania Gedeon Richter s-a alăturat acestui program încă de la prima ediție, din anul 2016, perioadă în care au fost susținute 22 de proiecte cu implicarea a peste 10.000 de elevi. Pentru ediția din acest an, Gedeon Richter România a lansat împreună cu Fundația Comunitară Mureș Fondul „Științescu-Richter pentru chimie”, un fond special dedicat proiectelor din domeniul chimiei.

 

Preocupare pentru studenții farmaciști

 

Compania Gedeon Richter România a ales să se implice și în procesul educațional, pentru sprijinirea activităților științifice și practice ale studenților, susținând conferințele științifice ale studenților Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Tîrgu Mureș. Anual, pasiunea și devotamentul pentru știință al studenților de la Facultatea de Farmacie sunt răsplătite, în cadrul Congresului Internațional pentru studenţi, tineri doctori şi farmacişti, cu Premiul Special Richter pentru lucrarea cu cea mai însemnată parte experimentală, inovativă, cu valoare adăugată.

Mai mult, studenții din anul V de la Facultatea de Farmacie a UMFST Tîrgu Mureș au posibilitatea de a vizita compania, de a vedea îndeaproape dezvoltarea produselor farmaceutice, fabricarea medicamentelor și de a face cunoștință cu oportunitățile existente în profesia de farmacist.

 

Incursiune în frumusețea științelor exacte

 

Frumusețea științelor exacte, îndeosebi chimia, a fost prezentată copiilor prin diferite programe, cum ar fi „Când voi fi mare, voi fi cercetător!”, în care copiii au participat la experimente interactive, sau „Farmacia, formula chimică a vieții”, organizată în timpul săptămânii Școala Altfel în cadrul expoziției de istorie farmaceutică, intitulată „Leacuri tămăduitoare, pilule vindecătoare. Momente din istoria farmaceuticii”, unde elevii au făcut cunoștință cu istoria și frumusețea meseriei de farmacist. Copiii au avut posibilitatea de a cunoaște practicile de medicină populară și vasta folosire a plantelor medicinale, structura și funcționarea farmaciilor transilvănene din secolele 18–19, lumea farmaciilor tîrgumureșene din secolele 19–20 și a fabricării moderne a medicamentelor, au putut testa mașina de comprimat manuală și au putut cunoaște modul de funcționare al aparaturii unui laborator de fabrică de medicamente. Expoziția a fost un real succes, fiind văzută de peste 10.000 de vizitatori în perioada de vizitare de aproape 3 ani.

Susținerea tinerei generații are o importanță deosebită pentru compania Gedeon Richter România, care susține, de asemenea, derularea de acțiuni de conștientizare a populației privind educația pentru sănătate și acțiuni privitoare la mediul înconjurător deoarece dorește să fie alături de comunitate printr-o implicare activă.

de Arina TOTH

Related posts

Cum asigură Casa Bucur legalitatea serviciilor funerare în sectorul 1?

Ionel Albu

O comună cu 2200 de locuitori din Cluj a câștigat finanțări de 3,6 mil. euro prin PNDR

Stefana Muresan

Deloitte România lansează platforma de automatizare Processo

Ligia Voro

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Papuc Irina

520 de milioane de euro, credite oferite firmelor mici de la Cluj

Nora Dumitrescu

Adrian Oros, în apărarea exploataţilor agricole afectate de Legea Mirosurilor: Primarii au făcut abuzuri

Robert Bloancă

Standul Simex de la Moscova, vizitat de oficialii Ambasadei Rusiei

Nora Dumitrescu

Primul oraș din România cu transport public gratuit

Nora Dumitrescu

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

Muzică la birou: concerte din programul „Orașul cântă”, susținut de CBRE

Ionut Oprea

Ziua Porților Deschise la Castel

Traian Dan

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Nora Dumitrescu

“Lemnarii” din Ardeal, sfătuitori pentru guvern

Nora Dumitrescu

Expo Design Vest – Cel mai mare eveniment de design interior din vestul țării are loc la Expo Arad

Stefana Muresan

Brașovul își va premia oamenii de afaceri la începutul lunii septembrie, într-o locație în aer liber, de peste 10.000 mp

redactia

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Elevii din Baia Mare învață antreprenoriat și inovație în IT

Ligia Voro

Microsoft announces a $1 billion digital transformation plan for Poland, including access to local cloud services with first datacenter region

Ionut Oprea

Peste 35 de milioane de lei pentru coridorul de mobilitate urbană din Oradea

Traian Dan

Director al Continental Sibiu, reales în fruntea Clubului Economic German Transilvania

Papuc Irina

Timişul încheie luna martie cu un număr de 34.603 persoane trimise în şomaj tehnic

Robert Bloancă

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

Lotus Center a cumpărat complexul multifuncțional Oradea Plaza

Traian Dan

Leave a Comment