Alba Fonduri Europene Slider

Fonduri europene de 5 milioane euro pentru Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a accesat un proiect european de 24,4 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro) pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea clădirilor D şi H din cadrul universităţii. Proiectul prevede extinderea cu mai mult de 400 mp a corpului de clădire D, precum şi modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică a clădirii.

De asemenea, în cadrul investiţiei se vor achiziţiona echipamente şi tehnică pentru funcţiunile educaţionale ale corpului H: Centru de învăţământ şi cercetare multidisciplinară. Echipa de management a universităţii estimează că data finalizării investiţiilor va fi imediat după începerea anului universitar 2021-2022, respectiv 30 noiembrie 2021.

”Proiectul pe care o să îl implementăm în următorii ani îşi propune îmbunătăţirea cadrului instituţional şi mijloacele materiale pentru punerea în valoare şi dezvoltarea potenţialului de competenţe din zona noastră, dar şi atragerea specialiştilor din alte zone ale ţării, în corelare cu creşterea gradului de adaptabilitate şi de mobilitate al angajaţilor, întreprinzătorilor, persoanelor fizice autorizate şi managerilor de la toate nivelurile din cadrul Regiunii Centru şi al altor regiuni. Studenţii noştri au nevoie de laboratoare moderne şi de un centru de pregătire cu funcţiuni multiple, de aceea, beneficiind de oportunitatea resurselor europene am iniţiat această cerere de finanţare’’, a declarat prof. univ. dr. Adela Socol.

”Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este relativ tanara in peisajul universitar national, dar si-a ocupat un loc de frunte intre institutiile de prestigiu din sistemul romanesc de invatamant superior. Aici intalnim un ritm de dezvoltare dinamic, cu mecanisme manageriale eficiente si cu stabilitate administrativa. Finantarea acestui proiect va asigura premisele cresterii calitatii si performantei stiintifice in domenii importante pentru Strategia de Dezvoltare Inteligenta a Regiunii Centru. Suntem si noi interesati de aceste investitii, deoarece pentru urmatoarea perioada de programare, 2021-2027, accentul se va pune tot mai mult pe capabilitatile de crestere competitiva si de transfer rapid si eficient al cunostintelor teoretice catre mediul de afaceri, adica pe inovare si pe imbunatatirea proceselor. O infrastructura educationala adecvata este esentiala pentru construirea de abilitati sociale, dezvoltarea competentelor profesionale si duce mai repede la integrarea socio-profesionala a absolventilor. Aceasta investitie va avea ca rezultat sporirea capacitatii Universitatii albaiuliene de a anticipa si a raspunde cerintelor pietei privind standardele si calitatea academica, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie si echipamente moderne, pentru a oferi studentilor competente multidisciplinare”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

EnergoBit contestă amenda Consiliului Concurenţei şi merge în instanţă

Ligia Voro

Noul senzor de profil 2D-/3D de la wenglor cu lumina UV

redactia

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Stefana Muresan

Leave a Comment