Transilvania Business
Cluj Industrie Maramureș Slider

Primii trei cei mai mari exportatori de mobilă, din Maramureș și Cluj

Companiile Aramis Invest şi Taparo din Mara­mureş, alături de compania Ecolor din Cluj, au fost anul trecut cei mai mari exportatori de mobilă din România şi au pus umărul la livrările de peste 2,2 miliarde de euro de paturi, canapele sau mese realizate pe plan local, arată o analiză a Ziarului Financiar pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Clasamentul celor mai mari exportatori de mobilă din România este realizat de INS după valoarea exporturilor de mobilă din 2018. INS nu oferă însă şi cifrele de export pentru fiecare companie în parte, ci per total sector.

Aramis Invest, Taparo şi Ecolor îşi vând aproape integral producţia la export, businessul lor bazându-se în principal pe vânzarea de mobilier către retailerul suedez IKEA. Pe de altă parte, în ultimii ani importurile au crescut considerabil pentru că producătorii nu găsesc materii prime pe plan local. Anul trecut, importurile de mobilă au avansat cu 18% faţă de anul precedent, până la 742 de milioane de euro.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Propunere: Scăderea TVA la alimentele tradiţionale la 5% şi reducerea birocraţiei ANAF

Stefana Muresan

Trenurile Softronic şi Astra Vagoane schimbă experiența mersului la mare

Stefana Muresan

Pregătiri pentru organizarea Summitului Start-up Europe de la Cluj-Napoca

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More