IT&C Timiș

O echipă de la Timișoara analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook

Echipe speciale analizează fotografiile și postările utilizatorilor Facebook, cu scopul de a încadra conținutul distribuit în categorii și a stabili tendințele de pe platforma de socializare, potrivit angajaților firmei de outsourcing Wipro, responsabilă cu acest proiect în India, scrie Profit.ro.

În ultimul an, o echipă de circa 260 de persoane în Hyderabad, India, a analizat “manual” milioane de fotografii de pe Facebook, distribuite din 2015 încoace. Detaliile proiectului au fost oferite către Reuters de mai mulți angajați ai Wipro, timp de câteva luni. Ulterior, Facebook a confirmat parțial detaliile oferite de angajații firmei indiene către care gigantul a externalizat aceste activități.

Potrivit publicației citate, Facebook a confirmat că echipe din Timișoara și Manila (Filipine) sunt implicate în același proiect. Angajații încadrează elementele analizate în funcție de mai mult criterii, printre care se numără subiectul postării (este vorba de mâncare, un selfie, un animal?), ocazia (este vorba de o activitate cotidiană sau un eveniment major?) și intenția autorului (a vrut să pună la punct un eveniment, să inspire alți utilizatori, să glumească?). Scopul proiectului derulat de Facebook este să își majoreze veniturile prin înțelegerea cât mai detaliată a dinamicii conținutului publicat de utilizatori.

Related posts

Câmpia Turzii se vrea smart city. Orange va extinde supravegherea video

Nora Dumitrescu

CA Technologies, investiții de peste 1 miliard de dolari la nivel global

Stefana Muresan

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Stefana Muresan

Leave a Comment