Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O echipă de la Timișoara analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook

Echipe speciale analizează fotografiile și postările utilizatorilor Facebook, cu scopul de a încadra conținutul distribuit în categorii și a stabili tendințele de pe platforma de socializare, potrivit angajaților firmei de outsourcing Wipro, responsabilă cu acest proiect în India, scrie Profit.ro.

În ultimul an, o echipă de circa 260 de persoane în Hyderabad, India, a analizat “manual” milioane de fotografii de pe Facebook, distribuite din 2015 încoace. Detaliile proiectului au fost oferite către Reuters de mai mulți angajați ai Wipro, timp de câteva luni. Ulterior, Facebook a confirmat parțial detaliile oferite de angajații firmei indiene către care gigantul a externalizat aceste activități.

Potrivit publicației citate, Facebook a confirmat că echipe din Timișoara și Manila (Filipine) sunt implicate în același proiect. Angajații încadrează elementele analizate în funcție de mai mult criterii, printre care se numără subiectul postării (este vorba de mâncare, un selfie, un animal?), ocazia (este vorba de o activitate cotidiană sau un eveniment major?) și intenția autorului (a vrut să pună la punct un eveniment, să inspire alți utilizatori, să glumească?). Scopul proiectului derulat de Facebook este să își majoreze veniturile prin înțelegerea cât mai detaliată a dinamicii conținutului publicat de utilizatori.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

66% din companiile de IT&C din București preferă sedii în sectorul 1

Articolul următor

Mihaela ION - Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share