Transilvania Business
Energie

Transgaz şi Black Sea Oil & Gas, Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea reţelei proiectului Midia

Transgaz (TGN) şi Black Sea Oil & Gas au semnat, ieri, Memorandumul de Înţelegere pentru utilizarea şi dezvoltarea reţelei de transport gaze naturale pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia, se arată într–un raport al operatorului tehnic al Sistemului National de Transport gaze naturale, remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Memorandumul de Înţelegere descrie principiile de bază, responsabilităţile şi cadrul de cooperare pentru execuţia conductei de transport gaze naturale ce va prelua în Sistemul Naţional de Transport gaze naturale, gazele tratate la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.

De asemenea, Memorandumul mai are în vedere cooperarea în domeniul cercetării, inovării, transferului tehnologic şi a utilizării noilor tehnologii, se arată în comunicatul Transgaz.

Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia va produce şi procesa gaze provenind din zăcămintele Ana şi Doina aflate în zona din larg a Perimetrului XV Midia.

Practic, proiectul constă în forarea a patru sonde în larg, pe câmpul Ana şi a unei sonde suplimentare pe câmpul Doina din apropiere, ca dezvoltare submarină, gazul urmând a fi direcţionat către platforma câmpului Ana printr-o conductă submarină cu o lungime de 18 km.

Gazul de la ambele câmpuri va fi apoi adus la ţărm printr-o conductă cu o lungime de 121 km, care va avea o porţiune pe uscat la Vadu, comuna Corbu. Apoi, gazul va fi direcţionat printr-o conductă îngropată pe uscat (cu o lungime de aproximativ 4,3 km) la noua fabrică de tratare a gazului (GTP) din zona Vadu, unde va fi tratat înainte de a fi livrată în sistemul naţional de distribuire a gazului natural.

Capacitatea de producţie estimată va fi de un miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al ţării noastre, iar valoarea investiţiei pe care o va demara Black Sea Oil & Gas este de 400 milioane dolari.

Comentarii

Comentarii

Related posts

ANRE a publicat Ordinul: Românii cu fotovoltaice acasă pot vinde energia în reţea

redactia

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More