Industrie Investitii Maramureș Slider Ultimele stiri

Cel mai modern Centru de Training CNC din țară

Centrul Universitar Nord din Baia Mare dispune din 7 februarie de cel mai modern Centru de Training CNC din țară. Investiția a fost realizată de Universal Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, cu sprijinul Teximp AG Switzerland. Valoarea investiției este de peste 360.000 de euro și le va permite studenților și profesorilor să aibă acces la tehnologia din domeniul aeronauticii.

În 7 februarie 2019, în cadrul Departamentului Inginerie și Managementul Tehnologiei (IMTech), Facultatea de Inginerie, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a avut loc inaugurarea Centrului de Training CNC Teximp-UACE-IMTech. Investiția a fost realizată de Universal Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, cu sprijinul Teximp AG Switzerland și a constat din reamenajarea totală a Laboratorului de Mașini Unelte și dotarea acestuia cu trei mașini-unelte CNC de ultimă generație – un centru de prelucrare 5 axe, o freză 3 axe și un strung 3 axe produse de Haas Automation, USA -, precum și înființarea unui nou laborator de scule așchietoare și aparatură de măsură și control, cu dotări de excepție. Centrul a fost creat cu scopul de a susține și dezvolta procesele educaționale și de cercetare în domeniul Ingineriei Industriale.

La eveniment au participat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, conducerea UAC Europe și a Teximp AG Switzerland.

Conf. univ. dr. ing. Mihai Bănică, Director de departament, a prezentat etapele investiției, precum și a parteneriatului durabil dintre compania UAC Europe și mediul universitar, care s-a dovedit a fi unul de succes, cu numeroase beneficii pentru studenți, mulți dintre ei devenind angajați ai companiei. Apoi a luat cuvântul Jon Kevin Loebakka, președintele UACE, care a mulțumit tuturor participanților pentru prezență și Centrului Universitar Nord din Baia Mare pentru colaborarea și deschiderea arătată companiei. „Succesul unei companii înseamnă și o colecție de acțiuni și proiecte pe care aceasta le implementează în comunitatea din care face parte, în toate domeniile de activitate: educație, religie, cultură etc. Toate acestea, împreună, aduc un plus de valoare și ajută compania să crească. Astăzi inaugurăm laboratorul și atelierul mecanic, un nou proiect important pentru comunitate. Doresc să mulțumesc Teximp AG Switzerland pentru sprijinul acordat, tuturor angajaților UAC Europe care au investit timp și efort, precum și Universității pentru implicarea în acest proiect. Avem în prezent peste 1.750 de angajați, angajăm săptămânal 20 de oameni și vom investi peste 130 de milioane de euro în noul proiect de la Tăuții Măgherăuș. România are o istorie și o tradiție în domeniul aeronautic, pe care suntem mândri să o continuăm și să o ducem mai departe. Chiar în această dimineață discutam, în cadrul unei ședințe, despre nevoia de a angaja peste 1.900 de oameni, astfel încât în 2-3 ani vom avea peste 4.000 de angajați, toate acestea pentru a satisface nevoile clienților noștri, cu produse de calitate, livrate la timp”, a spus acesta.

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe, a completat: „Mulțumesc universității pentru susținere și deschidere, mulțumesc tuturor furnizorilor care ne-au sprijinit și vă mulțumesc că ați crezut în noi și că împreună am reușit să realizăm acest proiect. Nu ne oprim aici, vom continua implicarea și parteneriatul nostru și în viitor și sperăm să facem și mai mult”.

Ivan Bornatico, CEO Teximp AG Switzerland, i-a felicitat pe cei implicați în acest proiect și a arătat că este cel mai modern Centru de training pe care l-a vizitat, dintre miile de astfel de proiecte văzute în ultimii 15 ani.

Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș, a spus: „Acest parteneriat va aduce plus valoare atât Universității cât și companiei, iar noi, autoritățile județene, suntem deschiși la astfel de investiții și ne dorim să le sprijinim, să avem forță de muncă bine pregătită și să rămâneți cât de mult timp aici, alături de noi”.

Dr. Ing. Vasile Ţopa, rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a subliniat: „Sunt foarte mândru și bucuros pentru implementarea acestei investiții și acestui parteneriat durabil cu UAC Europe, deoarece educația tehnică nu poate fi făcută fără colaborarea cu mediul de afaceri. Universitatea Tehnică este o fabrică care pregăteşte inginerii pentru nevoile dumneavoastră. De aceea încurajez colaborarea cu agenții economici. La noi se spune «omul sfințește locul» și acest lucru este dovedit și de investiția pe care o inaugurăm astăzi și care nu era posibilă fără implicarea dumneavoastră”.

Conducerea Universității Tehnice a oferit o diplomă de excelenţă lui Kevin Loebbaka, Daniel Vărzaru și Ivan Bornatico. A urmat apoi tăierea panglicii noii investiții și vizitarea laboratoarelor.

 

 

 

Related posts

S-a înființat rețeaua Camerelor de Comerţ 3SI, pentru conectarea comunităţilor de afaceri

redactia

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

Peste 13 milioane de lei pentru investiții în creșe și grădinițe noi în șase comune din Brașov, Sibiu și Mureș

Papuc Irina

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

ASA CONS din Tur­da, afaceri în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

redactia

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Papuc Irina

Hunedoara vrea peste 17 milioane de euro pentru continuarea restaurării Castelului Corvinilor

Ion Surdu

Calea ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, electrificată cu bani de la UE

Traian Dan

Draxlmaier se extinde la Codlea

Stefana Muresan

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

Uzinele Fujikura își reiau activitatea în România

Nora Dumitrescu

CJ Cluj: 16 certificate de urbanism emise pentru modernizarea a 100 de km de drumuri județene

Stefana Muresan

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Parcare supraetajată cu 400 de locuri în zona centrală a municipiului Oradea, investiție de peste 17 mil. lei

Stefana Muresan

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Un elev român, cel mai bun din lume la Microsoft Word

redactia

Karl Heinz Dietrich construiește o platformă logistică la Blaj

Stefana Muresan

Anca Marcu, noul Director de Resurse Umane al Vodafone România

Ligia Voro

Dezvoltarea căii ferate din România, prioritatea ministrului Transporturilor

Stefana Muresan

Centura Metropolitană a Clujului, variante de traseu. Cost final estimat – 250 milioane de euro

redactia

Reducerea ratei de abandon școlar, posibilă cu bani europeni

redactia

[Enjoy Transylvania!] Lechința, the Land of Revived Saxon Vineyards

Transilvania Business

Leave a Comment