Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai modern Centru de Training CNC din țară

Centrul Universitar Nord din Baia Mare dispune din 7 februarie de cel mai modern Centru de Training CNC din țară. Investiția a fost realizată de Universal Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, cu sprijinul Teximp AG Switzerland. Valoarea investiției este de peste 360.000 de euro și le va permite studenților și profesorilor să aibă acces la tehnologia din domeniul aeronauticii.

În 7 februarie 2019, în cadrul Departamentului Inginerie și Managementul Tehnologiei (IMTech), Facultatea de Inginerie, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a avut loc inaugurarea Centrului de Training CNC Teximp-UACE-IMTech. Investiția a fost realizată de Universal Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, cu sprijinul Teximp AG Switzerland și a constat din reamenajarea totală a Laboratorului de Mașini Unelte și dotarea acestuia cu trei mașini-unelte CNC de ultimă generație – un centru de prelucrare 5 axe, o freză 3 axe și un strung 3 axe produse de Haas Automation, USA -, precum și înființarea unui nou laborator de scule așchietoare și aparatură de măsură și control, cu dotări de excepție. Centrul a fost creat cu scopul de a susține și dezvolta procesele educaționale și de cercetare în domeniul Ingineriei Industriale.

La eveniment au participat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, conducerea UAC Europe și a Teximp AG Switzerland.

Conf. univ. dr. ing. Mihai Bănică, Director de departament, a prezentat etapele investiției, precum și a parteneriatului durabil dintre compania UAC Europe și mediul universitar, care s-a dovedit a fi unul de succes, cu numeroase beneficii pentru studenți, mulți dintre ei devenind angajați ai companiei. Apoi a luat cuvântul Jon Kevin Loebakka, președintele UACE, care a mulțumit tuturor participanților pentru prezență și Centrului Universitar Nord din Baia Mare pentru colaborarea și deschiderea arătată companiei. „Succesul unei companii înseamnă și o colecție de acțiuni și proiecte pe care aceasta le implementează în comunitatea din care face parte, în toate domeniile de activitate: educație, religie, cultură etc. Toate acestea, împreună, aduc un plus de valoare și ajută compania să crească. Astăzi inaugurăm laboratorul și atelierul mecanic, un nou proiect important pentru comunitate. Doresc să mulțumesc Teximp AG Switzerland pentru sprijinul acordat, tuturor angajaților UAC Europe care au investit timp și efort, precum și Universității pentru implicarea în acest proiect. Avem în prezent peste 1.750 de angajați, angajăm săptămânal 20 de oameni și vom investi peste 130 de milioane de euro în noul proiect de la Tăuții Măgherăuș. România are o istorie și o tradiție în domeniul aeronautic, pe care suntem mândri să o continuăm și să o ducem mai departe. Chiar în această dimineață discutam, în cadrul unei ședințe, despre nevoia de a angaja peste 1.900 de oameni, astfel încât în 2-3 ani vom avea peste 4.000 de angajați, toate acestea pentru a satisface nevoile clienților noștri, cu produse de calitate, livrate la timp”, a spus acesta.

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe, a completat: „Mulțumesc universității pentru susținere și deschidere, mulțumesc tuturor furnizorilor care ne-au sprijinit și vă mulțumesc că ați crezut în noi și că împreună am reușit să realizăm acest proiect. Nu ne oprim aici, vom continua implicarea și parteneriatul nostru și în viitor și sperăm să facem și mai mult”.

Ivan Bornatico, CEO Teximp AG Switzerland, i-a felicitat pe cei implicați în acest proiect și a arătat că este cel mai modern Centru de training pe care l-a vizitat, dintre miile de astfel de proiecte văzute în ultimii 15 ani.

Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș, a spus: „Acest parteneriat va aduce plus valoare atât Universității cât și companiei, iar noi, autoritățile județene, suntem deschiși la astfel de investiții și ne dorim să le sprijinim, să avem forță de muncă bine pregătită și să rămâneți cât de mult timp aici, alături de noi”.

Dr. Ing. Vasile Ţopa, rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a subliniat: „Sunt foarte mândru și bucuros pentru implementarea acestei investiții și acestui parteneriat durabil cu UAC Europe, deoarece educația tehnică nu poate fi făcută fără colaborarea cu mediul de afaceri. Universitatea Tehnică este o fabrică care pregăteşte inginerii pentru nevoile dumneavoastră. De aceea încurajez colaborarea cu agenții economici. La noi se spune «omul sfințește locul» și acest lucru este dovedit și de investiția pe care o inaugurăm astăzi și care nu era posibilă fără implicarea dumneavoastră”.

Conducerea Universității Tehnice a oferit o diplomă de excelenţă lui Kevin Loebbaka, Daniel Vărzaru și Ivan Bornatico. A urmat apoi tăierea panglicii noii investiții și vizitarea laboratoarelor.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industry 4.0 – Graniţa dintre ieri şi mâine. Angajaţii cu skill-uri în zona digitalizată vor fi tot mai căutaţi de către companii

Articolul următor

Primul ministru maltez vizitează sediul companiei Zacaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share