Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției, în clădirea fostei garnizoane din Piața Libertății. Guvernul României a aprobat, astăzi, o hotărâre conform căreia dreptul de administrare asupra imobilului a trecut de la Ministerul Apărării Naționale la Ministerului Culturii și Identității Naționale. Acesta din urmă îl va consolida și reabilita, cu scopul amenajării și înființării „Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989”.

 

Conform fundamentării proiectului de către Ministerul Culturii, imobilul, monument istoric de secol XVIII, îndeplinește condițiile din punct de vedere istoric, tehnic și arhitectural în scopul amenajării Muzeului. Muzeul va fi realizat cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

 

„În urma unei analize, s-a constatat că soluția cea mai bună pentru realizarea cât mai rapidă a muzeului este trecerea imobilului din Libertății la Cultură și finanțarea obiectivului prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. De-a lungul timpului, s-a avut în vedere și preluarea acestuia de către Consiliul Județean, dar calculele arată că angajamentul financiar al Guvernului este cea mai eficientă soluție în acest caz. Ne dorim ca noul muzeu să fie mai mult decât o expoziție de fotografii. Vrem ca acesta să fie interactiv, să profite de noile tehnologii. Dorința noastră este să fie ceva unic în țară, iar pentru asta vom lucra îndeaproape cu Ministerul Culturii”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 

Ministerului Culturii are în implementare două proiecte de reabilitare a clădirilor de patrimoniu și de reconstrucție și modernizare a edificiilor ce găzduiesc instituții de cultură de relevanță națională, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Cele două proiecte cuprindeau inițial un număr de 20 de obiective, cărora li s-a adăugat, în anul 2014, un nou obiectiv care vizează înființarea Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB - Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Articolul următor

Propunere: Scăderea TVA la alimentele tradiţionale la 5% şi reducerea birocraţiei ANAF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share