Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Președintele României Klaus Iohannis va participa astăzi, alături de șefi de guverne, oficiali români și reprezentanți ai Consiliului European, la conferința internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, unde se va discuta despre importanța educației, migrațiune, combaterea dezinformării și abordarea formelor de coeziune europeană, precum și aspecte de securitate. Evenimentul începe astăzi, 8 mai, iar gazda evenimentului este Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Evenimentul are loc în contextul desfăşurării la Sibiu a Summit-ului Consiliului European, în data de 9 mai se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene. Scopul acestuia este de a lansa o dezbatere internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie, în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni.

În cadrul conferinţei vor fi abordate principalele teme stringente ce determină viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind evoluţia Uniunii Europe și vor fi prezenţi vorbitori de prestigiu: şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai unor think tank-uri internaționale de prestigiu, cât şi oficiali români prezenţi în cadrul Summit-ului.

Evenimentul, care va dura până pe 10 mai inclusiv, este organizat de ULBS, în parteneriat cu Center for Conflict Prevention and Early Warning,  o organizație non-guvernamentală și non-profit, care are ca obiectiv principal cercetarea în domeniul relațiilor internaționale, prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor și avertizarea timpurie.

Un editor al Transilvania Business va fi prezent la eveniment, pentru a asigura cititorilor, de la fața locului, informații relevante și în timp util.

Irina PAPUC

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj-Napoca ia 66,5 milioane euro de la UE pentru investiții

Articolul următor

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share