Transilvania Business
Sibiu Slider Ultimele stiri

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Președintele României Klaus Iohannis va participa astăzi, alături de șefi de guverne, oficiali români și reprezentanți ai Consiliului European, la conferința internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, unde se va discuta despre importanța educației, migrațiune, combaterea dezinformării și abordarea formelor de coeziune europeană, precum și aspecte de securitate. Evenimentul începe astăzi, 8 mai, iar gazda evenimentului este Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Evenimentul are loc în contextul desfăşurării la Sibiu a Summit-ului Consiliului European, în data de 9 mai se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene. Scopul acestuia este de a lansa o dezbatere internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie, în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni.

În cadrul conferinţei vor fi abordate principalele teme stringente ce determină viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind evoluţia Uniunii Europe și vor fi prezenţi vorbitori de prestigiu: şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai unor think tank-uri internaționale de prestigiu, cât şi oficiali români prezenţi în cadrul Summit-ului.

Evenimentul, care va dura până pe 10 mai inclusiv, este organizat de ULBS, în parteneriat cu Center for Conflict Prevention and Early Warning,  o organizație non-guvernamentală și non-profit, care are ca obiectiv principal cercetarea în domeniul relațiilor internaționale, prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor și avertizarea timpurie.

Un editor al Transilvania Business va fi prezent la eveniment, pentru a asigura cititorilor, de la fața locului, informații relevante și în timp util.

Irina PAPUC

Comentarii

Comentarii

Related posts

Perspectivele oieritului din România dezbătute la Păltiniş

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj anunță reluarea rutei Cluj-Napoca – Iaşi prin zborurile companiei TAROM

Stefana Muresan

VIN LA EXPO! IUBESC VINUL ROMÂNESC – Salonul VINTEST București, editia a VIII-a

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More