Eveniment

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

PRIAevents, împreună cu Consiliul Concurenței, organizează  pentru al doilea an, la Cluj-Napoca, conferința PRIA Competition în 16 mai 2019 – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Cluj –  IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019 și va dezbate cele mai importante teme de concurență alături de comunitatea de business din Cluj.

Astfel, Clujul devine, pentru al 2-lea an consecutiv, gazda celei mai importante conferințe dedicate concurenței, PRIA Competition Cluj-Napoca – platforma unica de dezbateri pentru mediul de afaceri despre concurență. Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței va fi prezent la acest eveniment și va dezbate teme imporante împreună cu mediul de afaceri din Cluj-Napoca.

De ce Cluj- Napoca? Pentru că este orașul cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani, fiind ales de foarte multe companii pentru investiții, dar și care a creat mulți antreprenori de success. Este un oraș dinamic pentru mai multe sectoare de business, este orașul smart care este în fruntea tării, are același PIB per capita ca și Bucureștiul și, nu în ultimul rând, are  are unul dintre cele mai dezvoltate medii academice și rezultate excelente ale studenților.

Toate companiile trebuie să se supună legilor concurenței. De aceea, acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

De ce să participați?

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței.

Membrii asociațiilor profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.

Este foarte important ca fiecare companie care este interesată de achizițiile publice să știe care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

Fiecare manager trebuie să știe care sunt clauzele contractuale pe care să le includă în contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel încât să nu încalce legea concurenței, să aibă grijă cand stabilește prețul și șă nu recurgă la concurență neloială.

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

Lectorii invitați sunt: Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca; Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliului Concurenţei;  Emilia BOTEZAN Șeful Departamentului de relații externe și investitori din Primaria municipiului Cluj-Napoca; Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații;  Bianca MUNTEANU – Director Executiv, Aries TransilvaniaGeorgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații; Bogdan HEREA – Președinte, C.FAC; Felix ARION – Director General, AgroTransilvania Cluster;  Daniel HOMORODEAN – Board Member, Cluj IT Cluster/Președinte Arxia;  Adrian BOT – Director Executiv, Transilvania Energy Cluster – TREC, iar conferința va fi moderată de către Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

În cadrul conferinței PRIA Competition Cluj-Napoca veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

 

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe  https://priaevents.ro/pria-competition-cluj-napoca-2019/

Related posts

11even Experiences Oradea va avea loc online, pe toată durata lunii decembrie

Traian Dan

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

Intalnire reprezentanti operatori de sistem transport gaze naturale – TRANSGAZ, DESFA, BULGARTRANSGAZ, FGSZ si ICGB

Stefana Muresan

Finanțare de 24 000 euro pentru Europe Direct

Transilvania Business

KARPATIA HORSE SHOW 2017: ZECE MII DE VIZITATORI, ZECI DE CONCURENȚI, UN SHOW DE NIVEL INTERNAȚIONAL

Raluca Ursu

Workshop Elevator pitch

Transilvania Business

Noutăți în managementul eficient al lanțului de aprovizionare la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, Cluj-Napoca

Stefana Muresan

DEMO METAL VEST 2017, un eveniment de excepţie la Expo Arad

Stefana Muresan

Recrutari pentru fabrica Bosch din Jucu

Ionut Oprea

Despre responsabilitate socială și sustenabilitate, la cea de-a 7-a ediție a CSR OVERVIEW 2019

Papuc Irina

Sibiul, o uriasa pasarela de moda

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Excelența e premiată la Cluj-Napoca și în 2018! „Premiile de Excelență”, ediție aniversară

redactia

Tricity to host the 11th ABSL Summit 2020!

Papuc Irina

Proprietarul agenției de turism Christian Tour lansează propria companie aeriană: AnimaWings

Papuc Irina

Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, pe 24 şi 25 martie

Stefana Muresan

HR Summit 2018: We are clujing again!

Stefana Muresan

Faurecia caută 200 de oameni pentru fabrica de lângă Sibiu

Stefana Muresan

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017” – Montenegro, Podgorica

Ligia Voro

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

Stefana Muresan

Gala PRIA Women in Agriculture 2017

Stefana Muresan

NRCC Dutch evening in Cluj

Ionut Oprea

Start de business la #BusinessChallenge!

redactia

The Power of Influence at Palace of the Parliament

Ionut Oprea

Leave a Comment