Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: ”Europa a venit în România!”

Pentru prima dată de la declarația lui Robert Schuman din 9 mai 1950, România găzduiește întâiul summit din istorie organizat de Ziua Europei. Azi, 9 mai 2019 – zi importantă pentru Europa, o zi importantă pentru România – la Sibiu, liderii europeni vor adopta o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene.

“Este această zi, 9 mai 2019, o zi importantă. O zi importantă pentru Europa, o zi importantă pentru România. Europa a venit în România. (…) Este un moment cu totul special să deschid Summitul PPE cu doar câteva ore înainte de începerea Summitului de la Sibiu. Vom discuta, astăzi, în primul rând, despre ce înseamnă UE pentru fiecare dintre noi, despre valorile noastre comune, despre ce trebuie să facem dacă ducem acest proiect de succes înainte, pentru bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor noştri. Nu este deloc întâmplătoare alegerea zilei de 9 Mai – Ziua Europei. Am ales Ziua Europei pentru aceste două reuniuni – Summitul PPE şi Summitul de la Sibiu. Şi cum toţi suntem europeni, vă felicit de Ziua Europei”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Iohannis, ca să poată fi luate decizii pentru viitor, trebuie privit şi în urmă, la temelia construcţiei europene şi la numeroase beneficii pe care le-a adus Uniunea cetăţenilor săi.

“Momentul este unul istoric pentru România, şi nu doar pentru că dimensiunea şi importanţa Summitului sunt fără precedent pentru ţara noastră, ci şi pentru că, după treizeci de ani de la căderea comunismului, am adus Europa acasă, aici, în România. (…)”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a menţionat că şefii de stat şi de guvern care participă la Summitul PPE vor avea o contribuţie majoră la discuţiile de la reuniunea informală a Summitului UE de la Sibiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că a pus “de nenumărate ori” în discuţie chestiunea integrării în Spaţiul Schengen şi va discuta şi în cursul zilei cu liderii europeni acest subiect.

“(…) Pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV”, a spus Iohannis.

 

Material realizat de Ionel ALBU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pansab, povestea de succes a pâinii Sabău

Articolul următor

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share