Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corina Creţu: ”Oradea, exemplu pentru întreaga Uniune Europeană la fonduri europene”

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat marţi că Oradea este un exemplu nu numai pentru România, ci şi pentru întreaga Uniune Europeană privind banii europeni folosiţi pentru a schimba faţa oraşului, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor, informează Agerpres.

“Eu vreau să-l felicit pe domnul primar, pentru că, aşa cum am spus, Primăria Oradea, dânsul personal, echipa pe care şi-a format-o la primărie, reprezintă un exemplu că se poate în ciuda tuturor obstacolelor şi a birocraţiei. Ştiţi foarte bine că eu sunt în favoarea unei simplificări radicale, pentru atragerea banilor europeni care sunt la dispoziţia cetăţenilor,” a afirmat Corina Creţu.

Comisarul european s-a aflat la Oradea pentru a efectua o vizită în teren la lucrările de investiţii pe fonduri europene aflate în derulare, alături de viceprimarul Mircea Mălan, de reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai constructorilor. Astfel, de dimineaţă, Corina Creţu a vizitat şantierul lucrărilor din Piaţa Ferdinand şi lucrările la proiectul de extindere a liniei de tramvai cu peste patru kilometri.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Ferdinand din Oradea, demarate, sunt realizate printr-un proiect de 19 milioane de lei, din POR 2014-2020, parte integrantă dintr-un proiect mai mare în valoare de 70 de milioane de lei, pentru cinci lucrări în centrul istoric: construcţia Podului Centenarului (deja inaugurat), amenajarea malului stâng al Crişului, pietonalizarea străzii Aurel Lazăr şi zona Libertăţii-Iosif Vulcan.

În Piaţa Ferdinand se vor înlocui toate reţelele din subteran, se pietonalizează cea mai mare mare a zonei, în suprafaţă de 3,5 hectare, se reconfigurează traficul rutier, se va construi o nouă fântână arteziană şi în spatele Teatrului de stat se va amenaja o platformă pentru spectacole în aer liber. Piaţa Ferdinand se va finaliza în 18 luni, fiind pusă în practică de o asociere de firme.

Al doilea proiect vizitat de Corina Creţu, în lucru, vizează reabilitarea liniei de tramvai pe un sector central şi prelungirea liniei de tramvai cu o cale dublă de patru kilometri, cu realizarea a trei podeţe, proiect în valoare de 47 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Disponibilitatea forței de muncă, un factor decizional în dezvoltarea hub-urilor industriale

Articolul următor

Premieră: Pacienți cu ocluzie coronariană totală cronică, salvați prin două intervenții complexe la Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share