Real Estate

Disponibilitatea forței de muncă, un factor decizional în dezvoltarea hub-urilor industriale

În condițiile în care populația activă a României s-a redus semnificativ în perioada 1990 – 2018, disponibilitatea forței de muncă și accesul la mijloacele de transport în comun sunt factori critici pentru dezvoltarea hub-urilor industriale.

Conform unui studiu efectuat de Academia de Studii Economice la solicitarea Element Industrial, în perioada 1990-2018, grupele de vârstă de 20-29 de ani și 30-39 de ani au înregistrat un declin de 33,6%, respectiv 19,6%, în timp ce grupa de vârstă de peste 70 de ani are un plus de 64,9%.

Ceea ce ne-a determinat să dezvoltăm în Chitila, pe lângă investițiile finalizate în infrastructură, au fost disponibilitatea forței de muncă din zonă, precum și a mijloacelor de transport ce facilitează accesul angajațiilor în parc”, explică Muler Onofrei, Managing Partner, Element Industrial, adăugând: ”Credem că zona are potențial, suntem mulțumiți de progresul discuțiilor pentru închirierea primei faze a ELI PARK 1  și vom demara lucrările de construcție la faza a doua, în vara acestui an.”

Situația statistică actuală redată în studiu arată că, pe lângă plecarea unui număr foarte mare a românilor în alte țări, natalitatea scăzută, lipsa școlilor profesionale și neadaptarea învățământului la schimbările economice sunt cauzele principale pentru care România se confruntă cu o criză acută a forței de muncă,” spune Ion Anghel, Manager Departament Analiza & Evaluare, în cadrul Academiei de Studii Economice, adăugând: „În cazul parcurilor logistice situate în localitățile limitrofe din București se ajunge la situația în care angajatorii oferă bonus de prezență angajațiilor care lucrează toate cele cinci zile lucrătoare ale săptămânii”.

Compania Element Industrial intenționează să dezvolte un portofoliu de proiecte industriale în București și principalele orașe din țară, primul fiind ELI PARK 1, un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 45.000 mp, ce presupune o investiție totală de 25 milioane de EUR în zona Chitila-Buftea, ce se prefigurează drept un nou pol logistic de proximitate față de capitală. Lurcrările de construcție la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în toamna acestui an. Proiectul logistic este deservit de cateva linii de transport în comun și este localizat la o distanță de 4 km de centura București, cu acces direct la un drum național cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt  accesul facil către nordul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă cu excedent de forță de muncă (Chitila/Buftea), spre deosbire de alte zone clasice de logistică unde sunt probleme în acest sens, ca de exemplu A1 – km 14 sau 23.  Noul proiect este dezvoltat la standard internațional de clasă A, beneficiind de specificații tehnice precum: o ușă de încărcare/descărcare la fiecare 800 mp de hală, spații generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) și locuri numeroase de parcare.

 

Element Industrial are în vedere dezvoltarea unui portofoliu de proiecte industriale și logistice sub brandul ELI PARK, atât în București, cât și în orașele regionale. Totodată, ea oferă un pachet integrat de servicii de built to suit pentru facilități de producție și  depozitare, începând de la identificarea terenurilor pretabile unor astfel de dezvoltări, autorizare, proiectare și livrare conform cerințelor specifice pentru fiecare proiect. Mai multe informații pe www.eliparks.com.

Related posts

Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill, intentioneaza sa intre pe piata hoteliera din Romania

redactia

O nouă echipă preia conducerea AICPS. Top 3 premii, invitați și tendințe. Conferința AICPS.

Ligia Voro

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

MIPIM CONNECT: Digital platform for international property professionals, networking tool and exclusive content

Ionut Oprea

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

SPACES deschide primele centre la București

Ligia Voro

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

Andrei Ianculescu recrutat pentru coordonarea departamentului de Project Management

Ligia Voro

Electrogrup, member of the E-INFRA group, launches its Smart City Division and aims leadership on the Romanian market

Stefana Muresan

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Modalități de gestionare a clădirilor de birouri în anul 2021

redactia

IMMOFINANZ, contracte noi in Bucuresti

Ionut Oprea

Bucharest – skyline transformation 2025: Anchor Grup, a developer of communities

Ionut Oprea

Industrial Park Brasov aniversează 10 ani

redactia

VIVO! în România

Transilvania Business

Studiul “Fii flexibil la birou!” sau altfel “Este lucrul doar de acasă cu adevărat o soluție?”

redactia

Frigonet Logistics a intrat pe piața de logistică și transport național cu temperatură dublu controlată, în urma unei investiții de 500.000 euro

redactia

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

StreamWIDE se alătură noului pol IT conturat în cadrul proiectului Timpuri Noi Square

Ligia Voro

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

CBRE România Flash Call: Impactul COVID-19 pe piața imobiliară se va resimți în al doilea trimestru. Măsurile de siguranță și tehnologia sunt pe agenda tuturor

Papuc Irina

Leave a Comment