Transilvania Business
Cluj Infrastructura

Cluj: Plan de amenajare a teritoriului cu sprijin acordat de Banca Mondială

Banca Mondială a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj pentru avansarea dezvoltării teritoriale şi planificării spaţiale.

Consiliul Judeţean Cluj şi Biroul Băncii Mondiale din România au semnat un acord de asistenţă tehnică (RAS) pentru a sprijini consiliul în activitatea sa de planificare spaţială, în vederea amplificării dezvoltării sustenabile şi competitive a judeţului. Alte obiective ale parteneriatului menţionat sunt consolidarea capacităţii judeţului de a reacţiona la dinamica pieţei imobiliare, utilizând instrumentele de planificare spaţială, precum şi elaborarea unui model de bune practici pentru coordonarea şi consolidarea factorilor de interes.
„Acest nou proiect constituie o ocazie foarte bună de a sprijini autorităţile locale din Cluj pentru elaborarea unui instrument strategic de planificare urbană şi de dezvoltare, în special, având în vedere, traiectoria de creştere a județului şi potenţialul economic“, a afirmat Tatiana Proskuryakova, Director de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

Banca Mondială va furniza asistenţă tehnică Consiliului Judeţean Cluj pe o perioadă de 25 de luni. Asistenţa tehnică constă în următoarele: realizarea a zece studii de fundamentare în domenii-cheie (de exemplu: capital natural, arii protejate şi mediul înconjurător; populația; planificare teritorială în contextul politicilor şi strategiilor europene), furnizând contribuţii de natură tehnică pentru elaborarea planificării spaţiale; sprijinirea procesului de elaborare a Planului de Amenajare Teritorială a Judeţului; precum şi oferirea de suport tehnic pentru elaborarea unui plan de acţiune pentru implementarea intervenţiilor propuse în planul spaţial.

„Prin semnarea acestui acord, Clujul devine primul judeţ din România care îşi elaborează Planul de Amenajare a Teritoriului cu sprijin acordat de Banca Mondială în cadrul unui proiect de asistenţă tehnică“, a declarat Alin Tise, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Banca Mondială şi-a deschis biroul din România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanţare în valoare totală de peste 12,4 miliarde USD, reprezentând împrumuturi, garanții şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiţii, activităţi analitice şi asistență tehnică pentru sprijinirea priorităţilor de reformă ale României. În anul 2016, Grupul Băncii Mondiale şi România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu având drept obiectiv sprijinirea măsurilor de reducere a sărăciei şi de dezvoltare durabilă.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

NTT DATA România, cifră de afaceri record de 53,4 mil. euro, în creștere cu 46,25%

Stefana Muresan

Ambasadorul Italiei în România, la Cluj: Românii, cea mai numeroasă comunitate de imigranți din Italia

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More