București Investitii IT&C

Sigfox, prima rețea globală dedicată IoT (Internet of Things), se lansează în România prin operatorul Simple IoT

- Dan Vlad CEO Simple IoT Emma Park VP Europe Sigfox si Silviu Neghina Country Director Eastern Europe Sigfox - Sigfox, prima rețea globală dedicată IoT (Internet of Things), se lansează în România prin operatorul Simple IoT

 Sigfox, lider mondial în furnizarea de servicii pentru tehnologia IoT (Internet of Things), se lansează astăzi în România prin partenerul local Simple IoT. România se alătură astfel celor peste 60 țări ale rețelei care beneficiază de folosirea în masă a tehnologiei IoT.

Sigfox, companie franceză înființată în 2010, este rețeaua IoT cu cea mai mare creștere la nivel global în ceea ce privește piețele acoperite, gama variată de aplicabilitate și numărul de producători de dispozitive dedicate. În prezent, prin extinderea în cele 60 de țări, Sigfox va deservi nevoile de conectivitate IoT pe teritorii cu populație însumată de peste 1 miliard de oameni.

La ora actuală, în ecosistemul Sigfox există peste 700 device-uri de la peste 650 firme, iar numărul acestora crește exponențial. Rețeaua operează în spectru liber spre utilizare prin reglementările de la nivel european, iar toți operatorii din rețeaua Sigfox sunt interconectați într-o singură rețea.

Printre investitorii globali ai companiei se numără companii de top precum: Samsung, Salesforce, Intel Capital, Total, Engie, Eutelsat, Telefonica sau Mitsubishi Heavy Industries, în timp ce printre clienții de la nivel mondial care utilizează soluțiile de conectivitate propuse de Sigfox se numără: Groupe PSA, Michelin, Total, Free, Securitas, Bosch, Louis Vuitton, Nestle sau Danone.

„Până în 2030, estimăm că toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul. Acestea sunt obiecte care se vor regăsi în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. Putem afirma că, în prezent, 7 din 10 nevoi de conectivitate IoT pot fi soluționate folosind Sigfox. Potențialul României pentru această piață este unul foarte mare și estimăm că în următorii 5-10 ani vor fi adoptate peste 20 milioane de device-uri conectate prin Sigfox”, a declarat Emma Park, VP Europe, Sigfox.

Potrivit reprezentanților companiei, soluțiile Simple IoT au o aplicabilitate mare în diferite domenii precum: transport și logistică, monitorizarea utilităților prin smart metering, smart buildings, retail și cold-chain, asigurări și e-health, agricultură și mediu, smart city etc. Printre beneficiile utilizării rețelei se numără informațiile și datele precise despre business, creșterea competitivității, extinderea afacerii, îmbunătățirea experienței clienților, dar și automatizarea proceselor de business.

Piața de Internet of Things este mai mare decât pare la prima vedere. Nevoile clienților sunt foarte diverse și se regăsesc într-o gamă foarte variată de domenii. Primele proiecte demarate de Simple IoT în România au avut ca premisă două nevoi fundamentale ale clienților: prima se referă la informații pe care nu le puteau obține sau care aveau un cost de obținere foarte ridicat și cea de-a doua, cu un impact mai larg, se referă la utilizarea eficientă a resursei umane, mai ales în contextul dificultăților găsirii forței de muncă, în activitățile relevante business-ului și degrevarea acestora de activități repetitive și simple.

Conectivitatea oferită de noi este cea mai bună soluție pentru situațiile în care clientul are nevoie de informații specifice și precise de la echipamentele sale, dar în același timp și de o durată de viață mare a bateriei, cu o autonomie de ordinul anilor, precum și un cost de deținere și utilizare redus”, declară Dan Vlad, CEO & Founder Simple IoT.

În prezent, rețeaua Simple IoT are acoperire în orașe mari din România precum: București, Ploiești, Constanța, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Arad, iar până la finalul anului, operatorul IoT estimează că va acoperi peste 50% din populația României.

Dan Vlad este CEO-ul și fondatorul companiei Simple IoT, cu peste 10 ani experiență în dezvoltarea produselor și peste 8 ani experiență în dezvoltarea și optimizarea proceselor de livrare. Printre investitori se numără Alexandru Lăpușan, CEO & Founder Zitec, Dragoș Dinu, ex-CEO Țiriac Holding și A&D Pharma și Laurențiu Scheușan, ex-CEO Labormed Alvogen.

 

Simple IoT este un operator nou de telecomunicații dedicat pieței de Internet of Things (IoT) și promotorul la nivel local al rețelei de comunicații IoT Sigfox, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii IoT (Internet of Things) la nivel mondial. Rețeaua globala Sigfox permite conectarea la internet într-un mod simplu și eficient a miliarde de dispozitive, cu un consum redus de energie. Abordarea inedită a Sigfox pentru comunicațiile de tip dispozitiv-cloud rezolvă cele mai mari provocări în adopția la scară largă a tehnologiei IoT: costuri, consumul de energie și potențialul de extindere la nivel global.

În prezent, rețeaua Sigfox este disponibilă în 60 de țări, având o acoperire de 1 miliard de oameni. Cu un ecosistem vast format din parteneri și jucători importanți în industria de IoT, Sigfox permite companiilor să își digitalizeze serviciile în domenii cheie precum Asset Tracking și Supply Chain. Fondată în 2010, Sigfox are sediul central în Franta și birouri în Madrid, Munchen, Boston, Dallas, San Jose, Dubai, Singapore, Sao Paulo și Tokio.

Related posts

CNAIR: Au fost depuse 19 oferte pentru proiectarea şi execuţia celor trei loturi ale secţiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Borş

Stefana Muresan

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

Grupul ODU, investiție într-o nouă unitate de producție în Sibiu

Stefana Muresan

Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital

Stefana Muresan

România, peste 21.000 hectare de păduri virgine şi cvasi-virgine

Stefana Muresan

Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

redactia

Centru Expozițional şi Park&Ride, pe 42 de hectare, lângă aeroportul Cluj

Stefana Muresan

Aplicația clujenilor de la Softland, cumpărată de NASA

Stefana Muresan

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Stefana Muresan

Lancetti, centru logistic de 4,5 milioane de euro la Oradea

Stefana Muresan

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Oradea facilitează accesul spre Satu Mare şi Autostrada Transilvania

Traian Dan

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Ligia Voro

Veeam Software se extinde in Business Garden Bucharest

Ionut Oprea

EnergoBit contestă amenda Consiliului Concurenţei şi merge în instanţă

Ligia Voro

NTT DATA, noul sponsor al echipei de fotbal CFR Cluj

Stefana Muresan

Proiect de peste 80 mil. euro, depus spre finanţare europeană, pentru „autostrada” Dunării

redactia

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Ligia Voro

CBRE a intermediat tranzacții de aproape 22.000 m² pentru Regus și Spaces, în România

redactia

STUDIU Brașovul, pe locul 5 în topul investițiilor IT, cu 3% din totalul business-ului din domeniu

Papuc Irina

FOTO Cum arată șantierul unde se construiește terminalul viitorului Aeroport din Brașov

Ion Surdu

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

Patronii conduși de Ion Lucian vor să se alieze cu prefectura sălăjeană

Nora Dumitrescu

Reinventarea afacerilor în România: Universum lansează un abonament economic de mâncare livrată acasă

Ion Surdu

Leave a Comment