Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angrenajul Michelin, pus în mișcare la Zalău. Vor 1.500 de noi angajați

Grupul francez Michelin, unul dintre liderii mondiali în producție de anvelope, a demarat o campanie masivă de recrutări pentru uzinele sale din Zalău, investițiile preconizate în dezvoltarea producției fiind de 93 de milioane de euro. 

“În uzinele de la Zalău vor mai fi investiți 93 de mililoane de euro. Zalău Anvelope devine astfel singura uzină din grup care produce anvelope de camion pentru segmentul de piaţă intermediar, iar Zalău Cord va avea o creștere cu 50% a capacității de producție. Aceste investiții permit crearea a 250 de locuri noi de muncă în domeniul industrial, însă volumul total de recrutare în următorii cinci ani depășește 1.500 de angajați. Posturile disponibile la Zalău sunt ingineri automatiști și de proces, manageri de producție (studii superioare), tehnicieni automatiști și electricieni (studii medii), operatori producție”, a precizat, pentru Transilvania Business, Simona Lupică, PR manager al Michelin Central and South Europe.

“Piața forței de muncă din România este plină de provocări. Conform studiilor recente, este a doua piață în lume cu deficit de talente, fapt ce pune multă presiune pe companii în eforturile lor de atragere și reținere a talentelor. Notorietatea mărcii Michelin, asociată cu profesionalismul și calitatea, ne avantajează în atragerea candidaților cu profil tehnic. Provocarea majoră este atragerea lor în zonele din afara marilor orașe, respectiv în Sălaj și Prahova, dar și numărul redus de specialiști din domeniile mecanică, automatizări, chimie”, conform conducerii Michelin România

Zalău Anvelope, unitate importantă pentru grupul Michelin, produce 130 de modele de anvelope destinate piețelor din Europa, Africa, Asia și America. Aici sunt fabricate amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, diverse tipuri de anvelope pentru camioane, sub mărcile BFGoodrich,Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, anvelope Michelin pentru activităţi de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou. Zalău Cord furnizează cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei, uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme şi camioane, din întreaga lume.

Anul acesta, Michelin România va angaja 400 de specialişti şi operatori, atât în București, cât și în cele trei fabrici pe care le deține în Florești (Prahova) și în Zalău (Salaj). Ea participă în această perioadă la nouă dintre cele mai importante târguri de joburi, care se desfășoară în București, Cluj-Napoca, Ploiești sau Chișinău, cu workshop-uri dedicate, speakeri din top management, stand interactiv.

Compania a fost prezentă la târgul de profil Angajatori de Top 2019, de la București, unde vor fi promovate atȃt pozițiile disponibile din centrul de servicii, ȋn domeniile finanțe, logistică, achiziții sau resurse umane, cȃt şi cele din departamentele tehnice: inginer proces, manager producție, inginer automatist sau inginer calitate. Cu această ocazie, vor fi lansate 60 de poziții de internship.

“Avȃnd ȋn vedere diversitatea posturilor pe care le avem ȋn companie, recrutăm  atȃt poziţii entry-level, cȃt şi candidaţi experimentaţi, ȋn industrie, servicii sau comerţ. În cursul acestui an, vom mai angaja, treptat, alte 400 de persoane”, a adăugat Gabriela Alexandru, Regional HR Director la Central Europe Michelin.

Cu o activitate în România de 18 ani, Michelin a investit 400 de milioane de euro din 2001. În ultimii cinci ani, Michelin România și-a dublat efectivele, depășind anul acesta pragul de 4.000 de angajați care activează în 20 de domenii și acoperă o diversitate de 300 de tipuri de posturi.

Începând cu 2014, în capitală s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa, responsabil pentru gestionarea operațiunilor de achiziții, contabilitate, control de gestiune, administrarea proceselor de vânzare, logistică și resurse umane. Din 2018, București este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială și serviciile suport pentru 20 de țări din zonă.

 

Top producători anvelope

 

(cifră afaceri 2017, pondere anvelope)

 

Bridgestone                    29,9 mld. euro      83,2%

Michelin               21,9 mld. euro      98%

Goodyear             12,8 mld. euro      100%

Continental                    44,0 mld. euro      25,7%

Pirelli                    5,3 mld. euro        100%

Hankook              5,3 mld euro         100%

Sumitomo            6,5 mld. euro        100%

Yokohama           4,9 mld. euro        72,1%

Maxxis                 3,1 mld. euro        100%

Zhonce                 3,6 mld. euro        100%

 

Sursa: Tyrepress

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Robotica, terapia viitorului

Articolul următor

Sibiu – adding flavour to Europe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share