Transilvania Business
Infrastructura Investitii Timiș

Stație de metrou la Spitalul Municipal Timișoara și pasaje pe sub calea ferată

Primăria Timisoara vrea să construiască o stație de metrou la Spitalul Municipal Timișoara și două pasaje pe sub calea ferată din zonă.

Documentația privind Planul Urbanistic Zonal „Extindere și modernizare Spital Clinic Municipal de Urgență Timișoara și parcare subterană” pe str. Gheorghe Dima, nr. 5, a fost postată pe site-ul Primăriei, informează pressalert.ro.

Municipalitatea are în vederea realizarea mai multor construcții și amenajări în adiacența taluzurilor căii ferate, având fronturi la str. Pictor Ion Zaicu, la fostul Liceu Mincu și Parcul Botanic. Astfel, se dorește realizarea a două pasaje pe sub calea ferată, din care unul pentru mașini și pietoni și unul doar pentru pietoni și bicicliști.

Totodată, ar urma să fie realizată o stație de metrou de suprafață, „accesibilă cu scări și ascensoare, cu unul sau două peroane, în vederea creșterii nivelului de mobilitate urbană în zonă”.

Se mai intenționează  realizarea unui heliport pe una dintre clădirile care va fi construită în zonă, care va avea șapte etaje.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

O firmă din Craiova a câștigat contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara

redactia

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More