Transilvania Business
Alba Infrastructura

Lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva – ”Dealul Liliecilor” – soluție găsită de UMB Spedition

Deschiderea lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva se mai împiedică într-un ”ciot”, așa-numitul ”Deal al Liliecilor” fiind ultimul obstacol pentru deschiderea circulației pe tronsonul de 22 de kilometri, scrie ziarulunirea.ro.

Anul trecut în luna octombrie, în ”Dealul Liliecilor” a intervenit o alunecare de teren care i-a dat bătăi de cap suplimentare constructorului român UMB Spedition.

În ciuda ploii din ultimele două săptămâni, constructorul UMB a lucrat inclusiv în zona alunecării. Se pare că soluția găsită de constructor este ridicarea unui zid de gabioane în spatele căruia urmează să fie tasat pământul, iar ulterior se vor face scurgeri pentru apă.

În prezent, din cauza ploilor, în ”Dealul Liliecilor” s-a lucrat mai mult la ridicarea gabioanelor, nivelul acestora fiind deja impresionant, la o înălțime de circa 18 metri față de drumul național. Mai nou, accesul în ”Dealul Liliecilor” se face de pe ambele capete, respectiv atât dinspre viaductul de la Bejan, cât și dinspre cel de la Șoimuș, preizează publicația citată.

Potrivit termenului asumat de antreprenorul UMB Spedition, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva ar urma să fie finalizat la jumătatea lunii august 2019.

Ar mai fi de precizat că la centura Bacău, UMB a finalizat 20% din lucrări și ar urma să fie finalizată înainte de termen, potrivit Ministerului Transporturilor.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Aproape 3,2 milioane de euro pentru aeroportul din Maramureș

redactia

O afacere de familie românească, cu produse lactate 100% naturale, a deschis primul magazin la Alba Iulia

redactia

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More