Industrie Turism

Premiu internaţional pentru industria SPA din România

Recent, a avut loc la Therme Tuhelj, în Croația, decernarea premiilor ESPA, Innovative Spa Awards 2019, de unde România s-a întors victorioasă prin Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

ESPA (European Spas Asociation) este un organizatie non-profit înființată în 1995, al cărei scop este suținerea industriei SPA din Europa, certificare a calității, precum și consultanță legislativă pentru statele membre.

Fiecare stat membru are un reprezentat în bord-ul de conducere. România este reprezentată în board-ul ESPA de către Organizația Patronală a Turismului Balnear din România – OPTBR.

Premiile ESPA au fost decernate vineri, 9 mai, în cadrul Galei Innovative Spa Awards, Hotel Well, în Croația, iar la eveniment au fost invitați reprezentați ai celor 21 de state membre, lideri în industria de SPA, balneo și sănătate, precum și specialiști din SUA și China.

România a fost reprezentată în concurs de Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane cu proiectul inaugurat la sfârșitul anului 2018 – Herculum Spa, care a obținut premiul la categoria Innovative Spa Concept.

Afrodita Resort & Spa este parte din grupul Bacolux Hotels, care însumează 1.000 de locuri de cazare în Herculane, Craiova și Bușteni, cu o tradiție de 25 de ani în industria ospitalității din România, având capital 100% românesc.

Proiectul a fost demarat în urmă cu trei ani, când s-a început segmentul de prospectare și forare a unui izvor de apă termosulfuroasă, cea mai mare investiție de acest tip din ultimele două decenii pentru Băile Herculane, ce astăzi alimentează direct din izvor bazinele din Herculum Spa.

Ulterior, consultantul SPA Bacolux Hotels, Maria Rendeș, a oferit proiectului unicitatea conceptului prin folosirea resurselor naturale specifice zonei în tratamentele și procedurile spa, într-o formă exclusiv destinată acestei locații.

Segmentul de concept al spațiilor a fost realizat de echipa de tineri arhitecți condusă de Rober Tuzson.

Printre categoriile acestei competiții de excelență și inovație se numără: cercetare științifică, educație sau produse inovatoare. Pentru categoria „Innovative Spa Concept” au fost nominalizate 11 țări.

Criteriile pe care juriul european le-a analizat pentru a desemna câștigătorul au fost, printre altele, originalitatea, impactul beneficiilor inovației și sustenabilitatea.

La gala din Croația au fost prezenți, din partea României, Ioana Marian, Secretarul General al OPTBR precum și reprezentații companiei Bacolux Hotels ce deține Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

”Premiul obținut săptămâna trecută setează o direcție bună pentru industria spa și balneo din România. Anume, folosirea resurselor naturale spectaculoase ale stațiunilor noastre balneare într-o rețetă unică, specifică fiecărei zone.
Un produs pentru sănătate și relaxare care nu poate să fie găsit decât în locațiile românești, rețete unice vindecătoare, o împletire a naturii cu istoria și legendele locurilor”, arată un comunicat al administratorilor Bacolux Hotels.

Related posts

Wetterbest a preluat integral Cortina WTB

Ligia Voro

Cel mai mare procesator de carne din lume cumpără firmele Elit și Vericom din Alba, aparținând omului de afaceri Dorin Mateiu

Stefana Muresan

ANRE: În primele 7 luni ale acestui an au crescut importurile de electricitate cu 45 la sută

Papuc Irina

Oradea, investiţii de 50 de milioane de euro în turism

Stefana Muresan

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Austriecii de la Rondocarton, cu fabrică în Apahida, cifră de afaceri de aproximativ 93 mil. euro în 2018

redactia

Guvernul inaugurează cea mai lungă pârtie din nordul țării. Construcția a durat 10 ani, investiție de 15 milioane de euro

redactia

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

Maramureșenii de la Taparo propun producătorilor de mobilă un material realizat din plante tehnice

Stefana Muresan

Lactalis, trei dintre cele mai vândute cinci branduri de unt

Stefana Muresan

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Karpatia Horse Show. Spectacolul unic al echitației de top mondial revine pentru a VI-a ediție 

Ligia Voro

| TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerințe din piața locală de construcții

Ionut Oprea

Klaus Iohannis, la Timişoara, la aniversarea Continental. Compania din automotive a sărbătorit 20 de ani de activitate în România

Robert Bloancă

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

Sebastian Ionescu, președintele ONJN: “Avem datoria de a asigura crearea unei piețe coerente și responsabile”

Stefana Muresan

Voucherele de vacanță, înlocuite cu prime. Alin Burcea: Banii nu vor mai ajunge în turism

Stefana Muresan

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

Papuc Irina

Managerii din industrie, comerț și construcții, optimiști pentru revenirea economică

Traian Dan

Oradea: Workshopul INDUSTRY 4.0 – Granița între ieri și mâine, parte din proiectul INDUSTRIA DE MÂINE

redactia

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Papuc Irina

Leave a Comment