Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premiu internaţional pentru industria SPA din România

Recent, a avut loc la Therme Tuhelj, în Croația, decernarea premiilor ESPA, Innovative Spa Awards 2019, de unde România s-a întors victorioasă prin Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

ESPA (European Spas Asociation) este un organizatie non-profit înființată în 1995, al cărei scop este suținerea industriei SPA din Europa, certificare a calității, precum și consultanță legislativă pentru statele membre.

Fiecare stat membru are un reprezentat în bord-ul de conducere. România este reprezentată în board-ul ESPA de către Organizația Patronală a Turismului Balnear din România – OPTBR.

Premiile ESPA au fost decernate vineri, 9 mai, în cadrul Galei Innovative Spa Awards, Hotel Well, în Croația, iar la eveniment au fost invitați reprezentați ai celor 21 de state membre, lideri în industria de SPA, balneo și sănătate, precum și specialiști din SUA și China.

România a fost reprezentată în concurs de Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane cu proiectul inaugurat la sfârșitul anului 2018 – Herculum Spa, care a obținut premiul la categoria Innovative Spa Concept.

Afrodita Resort & Spa este parte din grupul Bacolux Hotels, care însumează 1.000 de locuri de cazare în Herculane, Craiova și Bușteni, cu o tradiție de 25 de ani în industria ospitalității din România, având capital 100% românesc.

Proiectul a fost demarat în urmă cu trei ani, când s-a început segmentul de prospectare și forare a unui izvor de apă termosulfuroasă, cea mai mare investiție de acest tip din ultimele două decenii pentru Băile Herculane, ce astăzi alimentează direct din izvor bazinele din Herculum Spa.

Ulterior, consultantul SPA Bacolux Hotels, Maria Rendeș, a oferit proiectului unicitatea conceptului prin folosirea resurselor naturale specifice zonei în tratamentele și procedurile spa, într-o formă exclusiv destinată acestei locații.

Segmentul de concept al spațiilor a fost realizat de echipa de tineri arhitecți condusă de Rober Tuzson.

Printre categoriile acestei competiții de excelență și inovație se numără: cercetare științifică, educație sau produse inovatoare. Pentru categoria „Innovative Spa Concept” au fost nominalizate 11 țări.

Criteriile pe care juriul european le-a analizat pentru a desemna câștigătorul au fost, printre altele, originalitatea, impactul beneficiilor inovației și sustenabilitatea.

La gala din Croația au fost prezenți, din partea României, Ioana Marian, Secretarul General al OPTBR precum și reprezentații companiei Bacolux Hotels ce deține Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

”Premiul obținut săptămâna trecută setează o direcție bună pentru industria spa și balneo din România. Anume, folosirea resurselor naturale spectaculoase ale stațiunilor noastre balneare într-o rețetă unică, specifică fiecărei zone.
Un produs pentru sănătate și relaxare care nu poate să fie găsit decât în locațiile românești, rețete unice vindecătoare, o împletire a naturii cu istoria și legendele locurilor”, arată un comunicat al administratorilor Bacolux Hotels.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect academic de salvare a produselor tradiționale. Brânză folosită de peste 500 de ani

Articolul următor

Cluj: Proiectul de extindere a parcului TETAROM I a fost finalizat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share