Transilvania Business
Arad Energie Investitii

Arad: OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi, investiţie de aproximativ 19 milioane de euro

OMV Petrom a anunţat marţi că a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, cel mai mare din Vestul României şi al doilea cel mai mare din ţară, proiectul care a presupus investiţii de aproape 19 milioane de euro.

 

Compania a investit aproximativ 145 de milioane de euro începând din 2007 pentru modernizarea infrastructurii de depozitare şi livrare a carburanţilor din România

Terminalul de la Arad are o capacitate de depozitare de peste 32.000 metri cubi, echivalent cu peste 550.000 de plinuri auto. Depozitul răspunde în principal nevoii de carburanţi din judeţele din vestul României – Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara.

”Odată cu modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, încheiem cu succes programul de optimizarea infrastructurii pentru depozitarea carburanţilor. Programul a vizat concentrarea operaţiunilor în şase depozite mari pe teritoriul ţării şi a presupus investiţii de aproximativ 145 de milioane de euro în ultimii 12 ani”, a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

Depozitul, care se întinde pe o suprafaţă de peste 50.000 de metri pătraţi, include cinci rezervoare de carburanţi modernizate. În cadrul proiectului, au fost implementate tehnologii moderne pentru automatizarea gestiunii şi a livrărilor de carburanţi, dar şi cele mai bune sisteme disponibile pentru protecţia împotriva incendiilor şi pentru reducerea impactului asupra mediului.

Lucrările de construcţii au inclus modernizarea a cinci rezervoare de depozitare carburanţi, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton şi lucrări de modernizare pentru 2 kilometri de cale ferată care deservesc depozitul.

Programul de optimizare a infrastructurii de depozitare a carburanţilor a fost demarat în 2007 şi a necesitat investiţii de aproximativ 145 de milioane de euro. În cadrul programului, au fost construite trei depozite noi, la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi au fost modernizate alte trei depozite–la Bacău, Cluj şi Arad. Acestea au o capacitate cumulată de 119.000 de metri cubi şi acoperă geografic întregul teritoriu al României, răspunzând astfel nevoii de mobilitate la nivel naţional.

 

 

Comentarii

Comentarii

Related posts

Grupul Monza si Enayati Group, investiție de 50 mil. euro intr-un hub medical

Stefana Muresan

S-a semnat contractul de asociere pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din Oradea, investiție de 7 milioane de euro

redactia

Continuă înscrierile pentru Agroalim, eveniment de brokeraj internațional

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More