Transilvania Business
Cluj IT&C Lideri si afaceri

Bianca Muntean – Clusterul Transilvania IT, cel mai bun manager din Europa în domeniul clusterelor

Bianca Muntean, director al Clusterului Transilvania IT (CTIT), a câștigat titlul “Managerul de Cluster al Anului la nivel european 2019”.

Premiul a fost acordat de Comisia Europeană și decernat în cadrul evenimentului de înalt nivel – Conferința Europeană a Clusterelor 2019, organizat la București de către Ministerul Economiei, Comisia Europeană și CLUSTERO sub egida Presedinției României la Consiliul Uniunii Europene. Recunoașterea la nivel european încununează eforturile a șapte ani de activitate susținută în beneficiul firmelor de IT de către echipa de management a CTIT, scrie Ziua de Cluj.

“Acest premiu este, în mod cert, o recunoaștere a rezultatelor obținute în ultimii ani de întreaga noastră comunitate. Sunt onorată de votul și încrederea acordate prin obținerea acestui titlu din partea CE. Aplaud eforturile tuturor candidaților și aștept cu nerăbdare să ne unim forțele pentru promovarea clusterelor la nivel european. Abordarea de tip ecosistem și nu egosistem este cea pe care o vom folosi în perioada următoare”, a declarat Bianca Muntean.

Aceasta este unul din cei mai activi vectori de promovare ai cooperării transsectoriale din Regiunea Nord-Vest și ai prezenței României la masa internațională de discuții pe teme legate de tehnologie și resursa umană implicată în cercetare-dezvoltare și inovare. Ea se implică activ în comunitatea pe care o reprezintă prin participarea în proiecte-cheie precum Digital City, eHealth/Wellbeing, Robotică, în vederea atragerii de finanțări și investiții în domeniul inovării.

Ca urmare a câștigării titlului european, Muntean va continua demersurile pentru promovarea zonei Clujului, a României și a Europei de Est și Sud-Est ca o zonă de importanță majoră pe plan global în domeniul tehnologiei informației și industriilor creative.

Plusul de vizibilitate, recunoașterea internațională a activității clusterului și a echipei sale de experți conturează cadrul propice pentru atragerea de proiecte locale în domeniul digitalizării și promovării inovării transsectoriale. Cluj-Napoca este recunoscut la nivel național și european ca fiind „Capitala Clusterelor din România”.

Aici se află și funcționează Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, care mai cuprinde Clusterul Mobilier Transilvan, Agro Transilvania Cluster, Clusterul de Energie din Transilvania și Clusterul de Industrii Creative. Acestea colaborează prin intermediul diverselor proiecte și inițiative naționale și europene, constituind motoarele Hub-ului de Inovare Digitală Transilvania, reprezentând 600 companii, start-up-uri, IMM-uri și companii mari.

Premiul de la Bruxelles este oferit managerilor europeni de cluster, oferindu-le oportunitatea de a-și expune activitatea și proiectele de succes. UE promovează prin această distincție excelența inițiativelor europene în domeniul clusterelor. Premiile sunt o ocazie de a sărbători cei mai de succes manageri de clustere din UE.

Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri a Comisiei Europene consideră că organizațiile de cluster joacă un rol-cheie în stimularea creșterii economice și a competitivității în Europa.

 

Comentarii

Comentarii

Related posts

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, noul preşedinte al Academiei Române

Stefana Muresan

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

Stefana Muresan

Oameni valoroși și tehnologie performantă la Wessling România

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More