Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CFR Cluj a câştigat titlul în Liga 1, iar FCSB trebuie să se mulţumească, pentru al patrulea sezon consecutiv, cu poziţia secundă

În acest weekend se v or desfăşura meciurile din ultima etapă a Playoff-ului Ligii 1. Meciul de referinţă al rundei trebuia să fie cel dintre FCSB şi CFR Cluj, echipe care şi-au disputat titlul în acest an. Meciul va fi unul doar de palmares, în condiţiile în care clujenii şi-au asigurat titlul cu o etapă înainte de finalul competiţiei. Fotbaliştii antrenaţi pe final de sezon de Dan Petrescu au cu 5 puncte mai mult decât bucureştenii şi vor face, cel mai probabil, act de prezenţă la Bucureşti.

Ca şi în ediţia trecută a campionatului, în lupta pentru titlu s-au implicat formaţiile cu stabilitate financiară: CFR Cluj, FCSB şi, pe alocuri, U Craiova. Ardelenii nu mai au aceeaşi consistenţă financiară pe care o aveau în era Paszkany, dar au resurse suficiente, dovadă fiind aducerea brazilianului Julio Baptista, care a încasat o mulţime de bani fără să joace prea multe minute.

Văzută de mulţi ca singura echipă din România care are un management de top, CFR Cluj,  s-a  lăsat pradă metehnelor din Liga 1 şi, deşi a câştigat competiţia cu o oarecare lejeritate, putem spune fără să greşim, că ardelenii au fost, în acest an, chiori în ţara orbilor. Pe banca echipei s-au perindat 4 antrenori: Edi Iordănescu, Tony Conceicao, Alin Minteuan şi Dan Petrescu. Celor înlocuiţi nu li s-au putut imputa multe lucruri, schimbările fiind dictate de ambiţiile şi angoasele conducătorilor. Neînţelegerile din birouri au fost, probabil, cele care au dus la parcursul slab din Europa League, unde CFR Cluj a fost eliminată de luxemburghezii de la Dudelange.

Obţinerea unui nou titlu este în mare măsură meritul portughezului Conceicao. După îndepărtarea lui Iuliu Mureşan, preşedintele clubului în ultimul deceniu, acesta a reuşit să unească vestiarul, să ţină fotbaliştii departe de neînţelegerile din club şi să creeze o atmosferă propice performanţei. Surprinzător pentru mulţi, el a fost schimbat într-un moment în care se afla pe prima poziţie, aşa cum  s-a întâmplat şi cu înlocuitorul său, Alin Minteuan. Cu toate problemele de la echipă, ardelenii au reuşit să cucerească titlul şi vor reprezenta România în preliminariile Champions League. Rămâne de văzut cum vor face faţă provocărilor noului sezon.

FCSB rămâne un mare mister al ultimilor ani. Echipa care face cele mai mari investiţii în transferuri, culege cei mai talentaţi fotbalişti români şi are, probabil, cele mai bune condiţii de pregătire şi fotbaliştii cu cele mai mari salarii din ţară, trebuie să se mulţumească pentru al patrulea an consecutiv cu poziţia a doua în clasament. Bucureştenii au şansa revanşei duminică, 19 mai, când îi vor primi pe clujeni la Bucureşti. Sunt zvonuri conform cărora Dan Petrescu nu va trimite cea mai bună formulă de echipă în teren, aşa încât cei care pariază pe Liga 1 România pot miza pe o victorie a bucureştenilor.

FCSB realizează cea mai bună reţetă financiară din fotbalul românesc. La inceputul anului, finanţatorul FCSB declara că a investit peste 40 de milioane de euro în cei 16 ani de când se află la echipă şi că a recuperat aceşti bani, profitul investiţiilor fiind valoarea actuală a activelor şi jucătorilor, pe care o estima la 150 de milioane de euro.

De ce nu reuşesc bucureştenii să ia titlul în aceste condiţii? În mare parte din cauza intervenţiilor finanţatorului în vestiar. Acesta face transferuri după propriul plac, aduce mai mulţi fotbalişti pe acelaşi post, iar pe altele le lasă deficitare, nu ţine cont de strategiile antrenorilor, dicteză schimbările din echipă înainte şi în timpul jocului şi reuşeşte să creeze bisericuţe în lot. Problema cea mai mare pare a fi lipsa unui antrenor cu nume care să poată să strunească vestiarul. Dar cum două săbii tari nu încap în aceeaşi teacă, este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Simona Halep continua sa puna Romania pe harta mondiala a tenisului

Articolul următor

Zitec lansează Mirro - aplicație care ajută companiile să crească performanța echipelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Senseiul restaurantelor

O familie din Cluj face furori în Tokyo cu sarmale și papanași reinterpretați, dar și cu pălinca și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share