Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simona Halep continua sa puna Romania pe harta mondiala a tenisului

In perioada 26 mai – 9 iunie, are loc cel de-al doilea Mare Slem al anului si Paris devine capitala mondiala a tenisului.

Cea de-a 123-a editie de Roland Garros este cea in care Simona Halep are ocazia sa isi apere titlul cucerit anul trecut. Castigatoare in premiera a unui asemenea turneu, sportiva din Constanta are ocazia de a intra in clubul select al jucatoarelor care au cucerit de cel putin doua ori trofeul Suzanne Lenglet. La baieti, Rafael Nadal a reusit anul trecut sa cucereasca a unsprezecea Cupa a Muschetarilor.

Peste 250 de jucatori vor intra pe tabloul principal la simplu, feminin si masculin. Peste 60 de capi de serie, doua saptamani de turneu si dintre toti acestia, Simona Halep este cap de lista la feminin si Rafael Nadal la masculin. De-a lungul timpului am mai avut jucatoare bune de tenis, un nume este cel al Virginiei Ruzici, o apropiata de actualul numar 2 WTA. E a fost prima sportiva din Romania care s-a impus la French Open. S-a intamplat in 1978, tot atunci cand a castigat si in proba de dublu feminin si a jucat la finala la proba de mixt.

Simona Halep a cunoscut faima la Roland Garros

Cea mai buna jucatoare din tenisul romanesc, Simona Halep a inceput sa cunoasca faima jucand pe zgura. In 2014, la Roland Garros a disputat prima sa finala de Grand Slam, pierduta la Maria Sharapova.

In ultimii cinci ani Simona Halep a fost mereu printre favorite. Constanteanca a jucat trei finale la Paris, acolo unde abia in 2018 a cucerit ravnitul trofeu. A fost primul sau trofeu de Grand Slam din cariera. Dupa doua incercari esuate, la cea de-a treia ei finala din capitala Frantei, s-a impus intr-un duel in care oponenta ei a fost americanca Sloane Stephens.

Favoritii caselor de pariuri

Ca de fiecare data, casele de pariuri online afiseaza cu zile bune inainte cotele pentru castigarea unui Grand Slam. Simona Halep este de departe favorita principala la Paris, avand o cota de 5.00 pentru a-si apara trofeul. De asemenea cu siguranta meciurile ei vor fi incluse in oferta de  pariuri sportive live la 888 Sport.

Record absolut al numarului de victorii

Simona Halep a cucerit multe trofee, pentru ultimul s-a luptat la Madrid, in turneul patronat de Ion Tiriac. Zgura este suprafata favorita, cel mai bine se reflecta acest lucru in numarul de victorii obtinute la un Grand Slam. Jucand la French Open, aceasta a castigat 75% din meciuri, avand 28 victorii si 8 infrangeri.

La baieti batalia este mult mai stransa. Rafael Nafal si Novak Djokovic au cote foarte apropiate pentru a castiga. Detinatorul trofeului este Rafael Nafal, ibericul avand 17 trofee de Mare Slem cucerite, 11 dintre ele venind pe zgura de la Paris.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania: Am atins la sfârșitul acestui an fiscal o cifră de afaceri de 72.17 mil. euro, în creștere cu 25.6%

Articolul următor

CFR Cluj a câştigat titlul în Liga 1, iar FCSB trebuie să se mulţumească, pentru al patrulea sezon consecutiv, cu poziţia secundă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share