Industrie IT&C Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania: Am atins la sfârșitul acestui an fiscal o cifră de afaceri de 72.17 mil. euro, în creștere cu 25.6%

NTT DATA Romania a înregistrat o creștere de 25.6% a cifrei de afaceri în anul fiscal 2018-2019, ajungând astfel la o valoare de 72.17 Mil EUR, comparativ cu 53.4 Mil EUR aferentă anului fiscal anterior. Profitul companiei a înregistrat de asemenea o creștere, în procent de 11.83%, ajungând la o valoare de 5.86 Mil EUR.

 

După o perioadă de creștere accelerată înregistrată în ultimii 3 ani a început un program amplu de transformare a structurii organizaţionale şi a proceselor de business care să pregătească compania pentru următoarea etapă de dezvoltare, odată cu revigorarea economiei mondiale. O componentă esenţială a acestei noi etape, o reprezintă proiectele inovatoare în detrimentul creşterii liniare bazate pe volum.

Ne dorim o creștere calitativă în anii următori care să se bazeze pe abordări de tip disruptiv, pe proiecte mari în tehnologii de vârf. Un rol important îl va avea extinderea activităţilor companiei pe pieţele emergente.”, susține Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

Creșterea calitativă a reprezentat unul dintre principalii poli de dezvoltare ai ultimilor 3 ani. Aceasta a oferit oportunitatea accesării proiectelor cu valoare adăugată semnificativă și conservarea marginii operaționale într-un coridor de confort.

Programul de dezvoltare strategică – O nouă etapă pentru NTT DATA Romania

Prima etapă a programului de dezvoltare strategică a companiei a fost reprezentată de schimbarea filozofiei către o abordare calitativă, bazată pe proiecte de înaltă complexitate și valoare adăugată crescută.

„Modelul de business bazat pe creșterea cifrei de afaceri însoțit de creșterea direct proporțională a headcount-ului (numărului de angajați) a ajuns la anumite limite. Acest model se va dovedi problematic în maxim 3-4 ani, datorită limitelor evidente ale pieței de resurse umane”, declară Daniel Metz.

Anul fiscal 2019-2020, reprezintă debutul celei de-a doua etape, cu investiţii semnificative în pregătirea tehnică a echipei, în retehnologizarea suitei de produse Clarvision dar şi în alte produse şi soluţii cu IP propriu, care să permită realizarea unei margini operaționale sănătoase într-un orizont de timp de circa 5-10 ani.

„Anul care urmează va fi pentru întreaga organizație un an al reînnoirii, al resetării, al reinventării modelelor de business cu care operăm în segmente de piață distincte. Privim cu curaj în viitor, având în spate forța financiară ridicată a concernului din care facem parte”, a declarat Daniel Metz.

Business-ul pe piața externă, în creștere

Piața externă reprezintă în continuare ponderea cea mai mare a veniturilor totale (70%), înregistrând creșteri semnificative în sectorul bancar, manufacturier și în zona de tehnologie: Cyber Security, Embedded și IoT. În ultimele 12 luni portofoliul a fost extins semnificativ prin câştigarea unor clienţi precum: Westfalia Automotive, Horizon Global Corporation, CEMA, Dürr Systems AG, Optware, IFM Electronic, Lamilux, Mogic, TÜV Austria și alţii.

 Business-ul în piața locală – pondere de 30% din totalul veniturilor

O evoluție constantă a ultimilor ani o reprezintă și creșterea ponderii pieței locale din totalul veniturilor. Aceasta constituie un procent de 30%, comparativ cu 27% aferent anului fiscal anterior. Creșterea a fost generată în principal de proiecte din zonele de tehnologie BPM (Servicii de consultanță pentru eficientizarea proceselor), RPA (Servicii de consultanță pe automatizarea proceselor), Cyber Security, Embedded, IoT, SAP, precum și din vânzările propriului sistem Clarvision ERP. Portofoliul a fost extins prin dezvoltarea de parteneriate cu clienți de top, din industrii variate precum: Rompetrol, BRD Finance, Romstal, Premier Restaurants reprezentând McDonald’s România, Auchan, Nuclearelectrica, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), Casa Naţională de Pensii Publice și alţii.

 

NTT DATA Romania este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe având o echipă de peste 1700 de specialiști în România și Serbia, specialiști care activează pe proiecte diverse în industriile Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii precum: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitatea informației și infrastructură etc.

NTT DATA  – face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 283.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Related posts

La Marghita se va construi o nouă Piață Agroalimentară din fonduri europene

Traian Dan

Industria mobilei din România caută noi oportunități de export la Milano

Stefana Muresan

Grindeanu, mesaj de stabilitate investitorilor

Stefana Muresan

Schaeffler România a primit distincția „Supplier Quality Excellence Award” din partea General Motors

Papuc Irina

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, la GoTech World 2020

Ligia Voro

Băimărenii de la Trencadis vor securiza sistemul bancar din Nigeria

Nora Dumitrescu

Belgian Week 2018: networking & new projects

Ionut Oprea

UBB lansează bursa "David Prodan", dedicată cercetătorilor din întreaga lume interesaţi de istoria românilor şi a Transilvaniei

Stefana Muresan

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

Documentațiile aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, trimise pentru validare

Stefana Muresan

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

Ligia Voro

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

Atenționare eJobs – tentativă de fraudă

Ligia Voro

Asociația Jidvei – Viitor prin Educație a devenit partener al COSR

Ligia Voro

Elevii din Ardeal, pregătiți să devină IT-iști

Nora Dumitrescu

Consiliul Național al IMM-urilor implementează proiectul “SME Academy”

redactia

A 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

redactia

Pasaj rutier subteran şi reabilitarea Podului Dacia, două proiecte noi ale Primăriei Oradea

Stefana Muresan

BRINEL şi Cisco trasează tendinţele tehnologice la Cluj Connecting Day 2019

A. I.

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în luna octombrie

Ion Surdu

MOL a finalizat construcția terminalului GPL în Tileagd, investiție de 2,3 mil. euro

Stefana Muresan

Ferma Bolloga își deschide băcănie din toamnă

Nora Dumitrescu

Leave a Comment