Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hunedoara: Proiect finanţat cu fonduri europene de peste 35,74 milioane euro

dav

Mai multe drumuri judeţene care străbat judeţul Hunedoara de la vest la est, în paralel cu râul Mureş, vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 35,74 milioane euro, contractul de proiectare pentru cele cinci sectoare rutiere fiind semnat miercuri la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Denumit “Culoarul Mureş Nord”, proiectul îşi propune modernizarea a peste 65,8 kilometri de drumuri judeţene care trec pe teritoriile a şapte unităţi-administrativ teritoriale, scopul lucrărilor fiind asigurarea unei noi variante de transport, alături de autostrada A1 şi DN7.

Noul culoar de transport începe în comuna Ilia, trece prin zona localităţilor Brănişca, Vălişoara, Şoimuş, Băiţa şi se încheie în Geoagiu, la limita cu judeţul Alba.

“Acest proiect este împărţit în cinci sectoare, pe cele cinci drumuri judeţene care vor fi modernizate. Pe lângă investiţiile de structură rutieră, sunt prevăzute importante lucrări de refacere şi reconstruire a opt poduri, dar şi realizarea unui mod european de transport care să pună în evidenţă şi partea turistică şi cea de relaţii rutiere cu sistemul naţional de transport. Nu în ultimul rând, vorbim de o deschidere pe partea economică, pentru că ea ţine de sistemul rutier”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Potrivit acestuia, contractul de proiectare al Culoarului Mureş Nord, în valoare de 1,3 milioane lei, ce a fost semnat miercuri la sediul CJ Hunedoara, va trebui finalizat până la sfârşitul lunii august, după care va urma partea de licitaţii pentru execuţia lucrărilor.

“Proiectul presupune modernizarea culoarului, plecând de la Ilia până la Geoagiu, şi legătura dintre drumurile judeţene cu autostrada şi calea ferată, modernizarea însemnând accesul mai uşor, un trafic mai lejer şi de siguranţă cu tot ceea ce înseamnă acest drum”, a precizat managerul de proiect, Eugen Mitriţă.

Modernizarea Culoarului Mureş Nord este finanţată cu 161,74 milioane lei, fonduri nerambursabile, prin POR 2014-2020, iar lucrările la acest proiect vor trebui să fie gata până la sfârşitul lunii august 2023. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Powertrain pornește ca o companie independentă

Articolul următor

Harghita: Salrom a inaugurat o investiţie de 1 milion de euro la Salina Praid

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share