Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Harghita: Salrom a inaugurat o investiţie de 1 milion de euro la Salina Praid

Societatea Naţională a Sării, singurul producător de sare din România, a anunţat miercuri că, la Sucursala Salina Praid, a inaugurat o investiţie de aproximativ 1 milion de euro, pentru secţia de preparare în subteran.

 

Salina de la Praid este una dintre cele mai vechi saline din România, unde se exploatează mari zăcăminte de sare din Europa, având bazele în secolul XVIII.

“Noua instalaţie de preparare sare în subteran conduce la creşterea eficienţei activităţii şi a calităţii produselor, inclusiv eliminarea poluarii provocată de vechea instalaţie”, arată un comunicat emis miercuri de Salrom.

La eveniment a participat şi ministrul Economiei, Niculae Bădălau.

Instalaţia de preparare în subteran are o capacitate de producţie de 100.000 t/an. Amplasamentul instalaţiei în subteran permite constituirea unui stoc de circa 30-40% de sare gemă necesar în perioada de iarnă, din volumul din producţia anuală a Sucursalei Salina Praid, fiind eliminate cheltuielile de transport de la suprafaţă în subteran.

Societatea Nationala a Sarii S.A. are in proiect, la Sucursala Salina Praid, remodelarea fluxurilor de ambalare, brichetare şi încărcare la suprafaţă.

De asemenea, Societatea Naţională a Sării intenţionează să realizeze fluxuri modernizate şi la sucursalele Salina Ocna Dej şi Salina Targu Ocna. În planul de investiţii aprobat pentru anul 2019, sunt prevăzute aceste obiective de investiţii, iar în prezent procedurile de achiziţie sunt în curs de desfăşurare.

“Salina Praid este şi un important punct turistic. În perioada ianuarie-aprilie 2019 au fost înregistrate circa 140.000 de intrări la Salina Praid. Astfel, în primele patru luni ale acestui an, au călcat pragul salinei cu 20.000 de turişti mai mult, în comparaţie cu perioada similară a anului precedent”, informează compania de stat.

În subteran, sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, locuri de odihnă pentru adulţi, spaţii dotate cu mese de tenis, o sală expoziţională cu istoricul salinei, un punct sanitar, magazin cu suveniruri, un restaurant unde se poate servi masa şi se pot face degustări de vinuri, o capelă ecumenică pentru reculegere şi oficierea de evenimente religioase.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii zece producători de sare din Europa.

Este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hunedoara: Proiect finanţat cu fonduri europene de peste 35,74 milioane euro

Articolul următor

Brașov: Gala “Premiile Excelenței în Afaceri 2019”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share