Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100 de ani de la vizita Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Oradea

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la vizita Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Oradea, care a avut loc în 23 mai 1919, în Piața Unirii va fi dezvelită statuia ecvestră a Întregitorului, pe locul în care a fost amplasată inițial, în 1924, la propunerea generalului Traian Moșoiu.

Pentru a sărbători acest moment istoric, Primăria Oradea a pregătit pentru data de 23 mai o serie de evenimente.

De la ora 12:00, la Muzeul Orașului Oradea de la Cetatea Oradea va avea loc deschiderea oficială a expozițiilor “100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea” și “Regina Maria, un veac de inspirație”.

Evenimentele vor continua apoi în Piața Unirii, de la ora 16:30, unde va vaea loc lansare albumului fotografic “1919 – Primăvara întregirii. Albumul operațiunilor militare” – Muzeul Țării Crișurilor Oradea.

Statuia Regelui Ferdinand va fi dezvelită chiar în ziua împlinirii a 100 de ani de la vizita sa în Oradea, respectiv joi, 23 mai, de la ora 17:00, în Piața Unirii. Evenimentul va începe cu un  moment solemn, respectiv cu intonarea Imnul Național al României, după care statuia Regelui Ferdinand va fi dezvelită.

 

Foto: Primaria Oradea

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Parteneriat economic între Arad și o regiune chineză

Articolul următor

Sibiul va deveni un oraș prietenos pentru bicicliști, pe bani europeni

Citește și:
Bathory Fest, festival medieval de reconstituire istorică, va avea o nouă abordare și un nou concept
Citeste mai mult

Bathory Fest se aliază cu TIFF și UBB

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este inclus, anul acesta, în cadrul evenimentului din Cetatea Șimleului. Bathory Fest,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share