Cultural

MARELE PREMIU pentru spectacolul “VOCEA UMANĂ”, obținut de Facultatea de Muzică și Teatru, din cadrul UVT, la Festivalul Operelor Independente Iaşi 2019

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT a obținut la Festivalul Operelor Independente Iaşi 2019 – Ediţia a – 3-a, MARELE PREMIU pentru spectacolul “VOCEA UMANĂ”, de Francis Poulenc, în regia asist univ. drd. Nicolae Mihai Brânzeu.

Organizatorii unicului festival de acest gen din țară au anunțat că obiectivul acestui demers național este sprijinirea alternativei de producție independentă în domeniul de teatru muzical și promovarea artiștilor tineri (regizori, interpreți, scenografi).

Echipa de producție a spectacolului cuprinde studenți și profesori ai FMT Ea – Georgiana Necşa-Kira, regia – asist univ. drd Nicolae Mihai Brânzeu, la pian: asist univ. drd Dianna Vasiu, pregătire muzicală: cda. drd Gabriela Diana Matei, concept plastic: Alex Lovas, Edmond Szolcsik, cu participarea: Denis Matei, Maria Alexandra Nuszbaum, Ligia Tiponuț, Ancuța Matei, Darius Matei

“Un spectacol despre iubire și trecut, despre suferință și minciună, un expozeu al genului liric de nișă în care reconcilierea e doar o speranță percepută prin prisma celor cinci ani de relație anteriori ai personajului și a recurenţei întrebări „De ce? Protagonistelor Dianna Vasiu și Georgianei Necșa le datorez apropierea de un titlu pe care îl așteptam de multă vreme”, spune regizor asist univ. drd. – Nicolae Mihai Brânzeu.

Membrii juriul au subliniat în gala de decernare a premiilor că spectacolul realizat de Facultatea de Muzică şi Teatru din Universitatea de Vest – Timişoara este o realizare de excepție.

A fost remarcată Georgiana Necșa pentru interpretarea cât se poate de veridică, pentru nivelul de livrare a personajului și emoţiilor lui de o foarte înaltă calitate. De asemenea, regizorul Nicolae Mihai Brânzeu a fost evidențiat în mod special pentru nuanțele și conotațiile date spectacolului dar și pentru modul riguros în care a pus în valoare actrița. Partea de stilistică muzicală și acompaniamentul aduc o împlinire a actului artistic prin prezența pianistei Dianna Vasiu.

„O încununare a tot ceea ce înseamnă spectacolul de teatru muzical, voce, viziune regizorală, asumarea personajului, stilistică muzicală, scenografie. O bijuterie muzicală, un spectacol fără de pată ce a dus la o decizie unanimă, indiscutabilă. Nu a avut nimeni niciun dram de îndoială că acest spectacol ar putea să intre în discuţie cu celelalte producții. A fost o reală bucurie să asistăm la el, un spectacol deosebit de sensibil, un spectacol în care timpul parcă s-a oprit în loc” declară regizorul Alexandru Petrescu.

Din juriu au făcut parte nume de talie internațională, precum: dr. Theodore Coresi – preşedinte – Viena, Laura Tătulescu – solistă – Bayrische Staatsoper – München, dr. Alexandru Petrescu – regizor/Director Festival – Iaşi, Andrei Fermeșanu – solist – Opera Naţională Română Iaşi, Cătălin Târziu – scenograf – Opera Naţională Română Iaşi, Codrin Dănilă – actor – Ateneul Naţional Iaşi, acestora alăturându-se și muzicologul Mihai Cosma.

Pe lista spectacolelor prezentate și a regizorilor s-au regăsit: Directorul de teatru de W.A. Mozart, regia: Cristian Mihăilescu, de la Opera Comică pentru Copii București, La Finta Giardierea de W.A. Mozart, regia: Mihaela Sandu – Bogdan – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj – Napoca, The Old Main and the Theif de G. C. Menotti, regia: Mihaela Sandu – Bogdan – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj – Napoca, Amorul doctor de Pascal Bentoiu, regia Daniel Prallea- Blaga, Universitatea Națională de Muzică București, Carmen – o tragedie andaluză, adaptare după Georges Bizeţ, regia Daniel Prallea – Blaga, UNMB, Cocoșatul de la Notre Dame – musical de Alexandru Neș, regia Daniela Vitcu, Universitatea Ovidius – Facultatea de Arte Constanța, Amintiri din Copilărie, adaptare după Ion Creangă, regia Isabela Oancea, Teatrul Muzical „Șapte” din Galați, Casting adaptare după Der Schauspieldirektor de W. A. Mozart, regia Alexandru Petrescu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași.

Pe studenții Facultății de Muzică și Teatru îi veți putea revedea în spectacolul Sunetul Muzicii în data de 19 06 2019, pe scena Operei Naționale Timișoara.

Related posts

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

Fațadele clădirilor vechi din centrul istoric al Oradiei intră în reabilitare

Traian Dan

Limita e imaginaţia

Transilvania Business

Terapie prin artă în șase spitale clujene

Ligia Voro

Organizatorii de evenimente, librăriile și editurile primesc bani de la Guvern

Traian Dan

CRUCEA, DE LA COMUNITATE LA COMUNIUNE. 100 DE CRUCI LA 100 DE ANI

redactia

Benoît Bavouset, final de mandat în fruntea Institutului Francez din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

AGERPRES a lansat documentarul video Marea Unire – România, la 100 de ani

Stefana Muresan

Castelul Karolyi din Carei – magia turismului sătmărean

Gruita Ienasoiu

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

Fermitate, unitate și intransigență a Consorțiului „Universitaria” pentru asigurarea competitivității mediului academic românesc

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Szeklerland. Traditions and crafts – Heritage from bygone times

Transilvania Business

Gala celor mai reușite proiecte bihorene, la Muzeul Țării Crișurilor

Traian Dan

Centru indoor și outdoor de formare profesională în „Episcopia Bihor”

Traian Dan

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională 

Ligia Voro

#EURoad2Sibiu. In 2019, All Roads Lead to Sibiu

Stefana Muresan

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Tradiții Nipone, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Sibiu: Cea mai mare întâlnire a sașilor din istorie

Stefana Muresan

Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, și ministrul francez al Culturii – primii care au jucat “Romanica”. Proiectul cultural unește vorbitorii de limbi romanice

Stefana Muresan

Cea mai spectaculoasă ediție Bookfest Timișoara

Stefana Muresan

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului

Stefana Muresan

Libris.ro: creștere cu 28% și cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei, în 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment