Cultural

MARELE PREMIU pentru spectacolul “VOCEA UMANĂ”, obținut de Facultatea de Muzică și Teatru, din cadrul UVT, la Festivalul Operelor Independente Iaşi 2019

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT a obținut la Festivalul Operelor Independente Iaşi 2019 – Ediţia a – 3-a, MARELE PREMIU pentru spectacolul “VOCEA UMANĂ”, de Francis Poulenc, în regia asist univ. drd. Nicolae Mihai Brânzeu.

Organizatorii unicului festival de acest gen din țară au anunțat că obiectivul acestui demers național este sprijinirea alternativei de producție independentă în domeniul de teatru muzical și promovarea artiștilor tineri (regizori, interpreți, scenografi).

Echipa de producție a spectacolului cuprinde studenți și profesori ai FMT Ea – Georgiana Necşa-Kira, regia – asist univ. drd Nicolae Mihai Brânzeu, la pian: asist univ. drd Dianna Vasiu, pregătire muzicală: cda. drd Gabriela Diana Matei, concept plastic: Alex Lovas, Edmond Szolcsik, cu participarea: Denis Matei, Maria Alexandra Nuszbaum, Ligia Tiponuț, Ancuța Matei, Darius Matei

“Un spectacol despre iubire și trecut, despre suferință și minciună, un expozeu al genului liric de nișă în care reconcilierea e doar o speranță percepută prin prisma celor cinci ani de relație anteriori ai personajului și a recurenţei întrebări „De ce? Protagonistelor Dianna Vasiu și Georgianei Necșa le datorez apropierea de un titlu pe care îl așteptam de multă vreme”, spune regizor asist univ. drd. – Nicolae Mihai Brânzeu.

Membrii juriul au subliniat în gala de decernare a premiilor că spectacolul realizat de Facultatea de Muzică şi Teatru din Universitatea de Vest – Timişoara este o realizare de excepție.

A fost remarcată Georgiana Necșa pentru interpretarea cât se poate de veridică, pentru nivelul de livrare a personajului și emoţiilor lui de o foarte înaltă calitate. De asemenea, regizorul Nicolae Mihai Brânzeu a fost evidențiat în mod special pentru nuanțele și conotațiile date spectacolului dar și pentru modul riguros în care a pus în valoare actrița. Partea de stilistică muzicală și acompaniamentul aduc o împlinire a actului artistic prin prezența pianistei Dianna Vasiu.

„O încununare a tot ceea ce înseamnă spectacolul de teatru muzical, voce, viziune regizorală, asumarea personajului, stilistică muzicală, scenografie. O bijuterie muzicală, un spectacol fără de pată ce a dus la o decizie unanimă, indiscutabilă. Nu a avut nimeni niciun dram de îndoială că acest spectacol ar putea să intre în discuţie cu celelalte producții. A fost o reală bucurie să asistăm la el, un spectacol deosebit de sensibil, un spectacol în care timpul parcă s-a oprit în loc” declară regizorul Alexandru Petrescu.

Din juriu au făcut parte nume de talie internațională, precum: dr. Theodore Coresi – preşedinte – Viena, Laura Tătulescu – solistă – Bayrische Staatsoper – München, dr. Alexandru Petrescu – regizor/Director Festival – Iaşi, Andrei Fermeșanu – solist – Opera Naţională Română Iaşi, Cătălin Târziu – scenograf – Opera Naţională Română Iaşi, Codrin Dănilă – actor – Ateneul Naţional Iaşi, acestora alăturându-se și muzicologul Mihai Cosma.

Pe lista spectacolelor prezentate și a regizorilor s-au regăsit: Directorul de teatru de W.A. Mozart, regia: Cristian Mihăilescu, de la Opera Comică pentru Copii București, La Finta Giardierea de W.A. Mozart, regia: Mihaela Sandu – Bogdan – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj – Napoca, The Old Main and the Theif de G. C. Menotti, regia: Mihaela Sandu – Bogdan – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj – Napoca, Amorul doctor de Pascal Bentoiu, regia Daniel Prallea- Blaga, Universitatea Națională de Muzică București, Carmen – o tragedie andaluză, adaptare după Georges Bizeţ, regia Daniel Prallea – Blaga, UNMB, Cocoșatul de la Notre Dame – musical de Alexandru Neș, regia Daniela Vitcu, Universitatea Ovidius – Facultatea de Arte Constanța, Amintiri din Copilărie, adaptare după Ion Creangă, regia Isabela Oancea, Teatrul Muzical „Șapte” din Galați, Casting adaptare după Der Schauspieldirektor de W. A. Mozart, regia Alexandru Petrescu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași.

Pe studenții Facultății de Muzică și Teatru îi veți putea revedea în spectacolul Sunetul Muzicii în data de 19 06 2019, pe scena Operei Naționale Timișoara.

Related posts

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Stefana Muresan

Începe ediția a 7-a a Electric Castle!

Ligia Voro

Terapie prin artă în șase spitale clujene

Ligia Voro

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Ligia Voro

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Sandrone Dazieri (Italia), invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2017

Stefana Muresan

Începe Sibiu Jazz Festival

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

redactia

Catedrala Romano-Catolică din Timișoara intră în renovare pe bani europeni

Stefana Muresan

„Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, oferă cărți gratuite pe timp de criză

Traian Dan

Primăria Arad cumpără cu 1,1 milioane lei fabrica de păpuşi Arădeanca

Stefana Muresan

Editura Scoala Ardeleana sarbatoreste Centenarul Marii Uniri la Gaudeamus Cluj

Stefana Muresan

MOL România sprijină financiar cu 560.000 lei tineri sportivi și artiști

Traian Dan

ARTmania Events, compania care s-a ocupat de vizita Papei Francisc la Blaj, la bilanț

Ligia Voro

SB | Un adevăr cu ochii deschişi

Transilvania Business

Teo’s kitchen- un blog de îndulcit amintiri

Transilvania Business

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Donaţii de 25.000 de euro pentru reabilitarea casei memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin

Stefana Muresan

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite și Agenția Națională de Presă AGERPRES prezintă expoziția de fotografie România: Evoluție

Stefana Muresan

Soluții inovative la obiectivele turistice administrate de către Oradea Heritage

Ligia Voro

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Premierul luxemburghez Xavier Bettel, oaspetele CJ Sibiu într-o incursiune în tradițiile românești și săsești

Stefana Muresan

O societate de asigurări a donat Primăriei Timişoara proiectul tehnic si autorizaţia de construcţie pentru reabilitarea Studio, cinematograful de artă al oraşului

Robert Bloancă

Leave a Comment