Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ordinul Arhitecților din România a participat la lucrările Conferinței AsoP 2019

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP a organizat anul acesta cea de-a doua sa anuală, având ca temă “ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde”, care s-a desfășurat sub egida Directoratului General de Mediu al Comisiei Europene, în cadrul #EUGreenWeek2019. Conferința a avut loc între 13-17 mai 2019, în cadrul Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Ordinul Arhitecților din România, prin reprezentanții săi, a asistat la sesiunea privitoare la legislația românească și perspectivele de dezvoltare și am participat la masa rotundă „Legi și norme europene și naționale cu privire la calitatea mediului și calitatea vieții urbane”. Dezbatere s-a axat pe întrebarea dacă problemele curente pe care le observăm în planificarea urbană și calitatea vieții țin de legislație sau capacitate administrativă limitată și cum poate legislația europeană să influențeze / corecteze aceste probleme. Printre concluzii s-a numărat și faptul că profesioniștii care abdică de la calitate și deontologie profesională, care ignoră contextul și proiectează derogări punctuale au o parte de responsabilitate. Calitatea mediului construit este direct legată de implicarea cetățenilor, dialog, negociere și schimburi de idei și practici la nivel european.

În ultima zi a conferinței, în cadrul mesei rotundei, reprezentanții OAR au susținut, alături de ceilalți reprezentanți instituționali și ai profesiilor invitate, dar și ai societății civile, oportunitatea dezvoltării unor norme metodologice în sprijinul legii nr. 24/2007.

În cadrul conferinței privind inițiativa româno – olandeză privind Peisajele Urbane din România reprezentanții OAR au asistat la prezentarea oportunităţilor de cooperare pentru dezvoltarea şi implementarea proiectelor verzi în România, partenerii din Olanda manifestându-și disponibilitatea de a colabora cu autoritățile publice și societatea civilă inclusiv pentru schimb de cunoștințe tehnice.

Foto: Andrei Condoroș/ oar.archi

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MARELE PREMIU pentru spectacolul “VOCEA UMANĂ”, obținut de Facultatea de Muzică și Teatru, din cadrul UVT, la Festivalul Operelor Independente Iaşi 2019

Articolul următor

Mobilitatea electrică în România, de la strategie la implementare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share