Transilvania Business
Agricultura Cluj Ultimele stiri

Studenții de la USAMV Cluj-Napoca “dau examen de licență” la Festivalul Alimentului

Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate mâine, 6 iunie, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Alimentului, au anunțat reprezentanții instituției de învățământ superior. 

 

Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar și preparate noi, cum ar fi: iaurt congelat cu flori comestibile, pâine aglutenică cu adaos de șrot de in, brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri, specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, praline imprimate 3D cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, cârnați semiafumați cu carne de prepeliță, crenvurști din carne de pește sau cipsuri din sfeclă de zahăr.

Cele 72 de produse sunt împărțite în șapte grupe, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanți ai nouă firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an. La Festivalul Alimentului 2019 vor participa 71 de studenți.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11.00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public și mass-media (11.00 – 12.00) și de ceremonia de premiere (12.00 – 13.00).

Vizitatorii sunt invitați să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Clujul creează o rețea națională de turism culinar

Stefana Muresan

NRCC-BRCC Night of the SMEs 2017 in Cluj

Ionut Oprea

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More