București Cluj Real Estate Ultimele stiri

Daikin România își menține poziția de lider al pieței HVAC

Daikin România, subsidiara locală a celui mai important producător de aer condiționat din lume, a înregistrat în anul financiar 2018-2019 o cifră de afaceri în valoare de 28.6 milioane de euro. Compania își menține astfel trendul ascendent și își consolidează poziția de lider al pieței HVAC din România cu o creștere de 12% față de anul anterior.

„Anul financiar încheiat de Daikin România la 31 martie 2019 este marcat de o serie de realizări pe toate direcțiile de business, acestea contribuind la atingerea obiectivului propus, acela de a ne menține poziția de lider al pieței HVAC în România. Atât segmentul rezidențial, cât și cel comercial au înregistrat o creștere în decursul lui 2018, cea mai mare dezvoltare fiind pe zona de proiecte cu soluții VRV și aparate de aer condiționat din gama Flagship, cu 25%, respectiv 66%. Această evoluție ne bucură cu atât mai mult cu cât anul acesta împlinim 25 de ani de activitate în România. La nivel de grup, în anul anterior, ne-am atins un alt scop important și ne-am consolidat expertiza în domeniul refrigerării prin achiziționarea grupului austriac AHT, lider pe piața de refrigerare comercială, în urma unei tranzacții în valoare de 881 milioane de euro”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

Printre proiectele comerciale realizate în 2018 se regăsesc Palatul Telefoanelor (București), clădirea de birouri The Light (București), complex Lebăda Luxury Resort & Spa (Delta Dunării), Hala Centrală (Iași), Courtyard by Marriott (București), MARe Muzeu (București), Expo Business Park (București) și Novis Plaza (Cluj Napoca).

Daikin setează standardul în industria HVAC și obiectivul nostru, de la an la an, este să facem totul cu putință pentru a păstra acest titlu. De aceea, căutăm de fiecare dată să ne autodepășim și să dăm curs unor noi provocări care, în final, să contribuie la a oferi servicii de cea mai bună calitate. 2018 este un an de care suntem mândri, am lansat noua generație de sisteme VRV IV Plus, primul chiller cu R-32 de pe piață și seria Sky Air mini. Totodată, am consolidat parteneriatul Commercial Solutions Expert, lansat în 2017, prin intermediul căruia putem oferi servicii la cele mai ridicate standarde și o calitate excelentă pentru proiecte de orice anvergură, a declarat Florin Ihora, Commercial Sales Manager Daikin Romania.

În segmentul rezidențial, Daikin a furnizat și anul trecut soluții de climatizare pentru ansamblurile rezidențiale de lux din București, precum Aviației Park, Barrio Residence și Caramfil 85. În același timp, dată fiind noua orientare către segmentul de încălziri, menționăm și Ansamblul Rezidențial Șelimbăr, printre primele referințe dotate cu pompe de căldura Atherma R Hybrid, care gestionează inteligent costurile facturilor de utilități, optimizând consumurile de electricitate şi gaz, în funcţie de condiţiile de temperatură exterioară şi preţurile energiei furnizate.

În anul anterior, Daikin România și-a completat portofoliul de produse din zona rezidențială cu două echipamente: cea mai mică centrală termică de pe piață și pompa de căldură Altherma 3 hidrosplit. Concepută și proiectată în totalitate de producătorul japonez, noua centrală murală respectă principiile inovatoare specifice produselor Daikin, îmbinând tehnologia modernă de condensare, controlul inteligent și designul contemporan pentru a asigura încălzire și apă caldă menajeră în cel mai eficient și fiabil mod. Pompa de căldură Altherma 3 hidrosplit reprezintă o alternativă flexibilă și rentabilă la centrala termică cu combustibil fosil. Sistemul utilizează o sursă regenerabilă de energie: extrage căldură din aerul exterior, ceea ce îl face soluția ideală pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2.

Analizând anul precedent, pot spune că segmentul rezidențial a fost echilibrat, reușind să aducem noutăți atât pe partea de produse și servicii, cât și pe cea a parteneriatelor. Am remarcat și în acest an o preferință ridicată pentru produsele high-end, am dublat vânzările din anul precedent pe acest segment. Pentru anul în curs, ne vom concentra eforturile și pe zona de încălzire, centrala termică și pompele de căldură, urmând ca în toamnă să lansăm cea mai performantă pompă de căldură, Daikin Altherma 3 H-HT”, a declarat Alexandru Rusu, Residential Sales Manager Daikin Romania.

După succesul înregistrat de ediția pilot desfășurată în 2018, în martie 2019, compania a lansat la nivel național programul Buy Back, prin intermediul căruia Daikin atrage atenția asupra impactului major pe care un sistem prea vechi îl are asupra sănătății utilizatorilor și încurajează reciclarea responsabilă. Compania vine în sprijinul celor care își doresc schimbarea vechiului aparat cu unul superior din punct de vedere energetic beneficiind de  suportul Daikin și al partenerilor autorizați în acest sens.

Orientată spre a oferi clienților o experiență de cumpărare la cel mai înalt nivel, în 2018, Daikin și-a dezvoltat serviciile de customer care cu un nou program: Stand By Me. Pe platformă clienții găsesc toate informațiile necesare despre unitatea achiziționată și pot gestiona toate serviciile de întreținere și reparație într-un singur loc. Mai mult, obțin gratuit extinderea garanției la piese, până la 5 ani de zile.

Daikin susține educația și investește în viitorii specialiști. Se implică în mediul universitar pentru a pregăti viitorii specialiști și profesioniști în domeniu participând activ la seminarii de prezentare pentru studenții de la universitățile tehnice din toată țara, la școlile de vară organizate de asociațiile naționale în domeniul frigului (AFCR). Mai mult, după proiectul de recondiționare completă a unei săli de curs din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, anul acesta Daikin a renovat și a instalat echipamente funcționale în Facultatea de Instalații din Cluj.

Cu o experiență de 95 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. 

În Europa, compania are aproximativ 7.600 de angajați și mai multe fabrici de producție cu sediul în Belgia, Cehia, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania și Austria. Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 43 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

 

Related posts

NRCC – BRCC Night of the SMEs in Cluj, 23rd of March

Ionut Oprea

Digitalizarea – prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Papuc Irina

Platformă comercială online destinată producătorilor locali de alimente naturale

Traian Dan

500 de firme din Sălaj au cerut ajutor de la stat

Nora Dumitrescu

Asociația Crișana. Să mâncăm gustos și sănătos.

Ligia Voro

Mega Image, primul chirias in Plaza Romania Offices

Transilvania Business

7 zile până la Energy Strategy Summit 2018, organizat de energynomics.ro

Ligia Voro

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Ion Surdu

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Nora Dumitrescu

Cel de-al șaptelea magazin Hornbach din România va fi deschis la Oradea

Traian Dan

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

Cercetarea, susținută cu fonduri europene, la USAMV Cluj

Stefana Muresan

Două noi programe destinate firmelor: Comerț (grant maxim de 250.000 de lei) și Microindustrializare (grant maxim de 450.000 de lei)

Stefana Muresan

Adrian Volintiru: Romgaz vrea să devină producător de energie verde

redactia

Sibiul va transforma o fost groapă de gunoi într-o zonă verde de mari dimensiuni

Papuc Irina

UE a alocat 1 miliard de euro pentru a facilita accesul tinerilor agricultori la credite

Stefana Muresan

Germanii de la Marquardt Schaltsysteme caută peste 90 de ucenici pentru fabrica din Sibiu

redactia

Două spitale vor fi modernizate cu aproape 10 milioane de lei de la Hidroelectrica

Papuc Irina

Consiliul Județean Cluj a câștigat procesul privind castelul Goga de la Ciucea

Stefana Muresan

NTT DATA Romania a atins, în S1, o cifră de afaceri de 40,35 mil. de euro

Ligia Voro

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Ion Surdu

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Ion Surdu

Străinii, cuceriți de un sătuc din vestul țării: „Toate casele sunt cumpărate, chiar şi de luxemburghezi”

redactia

Proiect unic la Alba Iulia: Muzeu al Copilului. Investiția se ridică la 2,5 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment