Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

”Digital Assembly 2019” începe mâine   

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, va deschide joi, 13 iunie, evenimentul “Digital Assembly 2019”, alături de comisarii europeni pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel și pentru cooperare internațională și dezvoltare, Neven Mimica.

“Digital Assembly 2019” este cel mai mare eveniment în domeniul digital organizat de Președinția României la Consiliul UE împreună cu Comisia Europeană și se va desfășura între 13 și 14 iunie 2019 la Centrul Expozițional Romexpo.

”Digital Assembly 2019 reprezintă o ocazie deosebită pentru decidenții politici europeni, reprezentanți ai industriei, mediului academic, societății civile de a schimba opinii și de a lansa noi idei, inițiative și parteneriate, care vor reprezenta pârghii către o competitivitate sporită și inovare și către asigurarea poziției de lider global a Europei în aspectele esențiale care vizează digitalizarea. Sunt mândru de rezultatele Președinției române dar, în primul rând, de valoarea adaugată pe care am adus-o la consolidarea Pieței Unice Digitale. Consider că succesul unei președinții se cuantifică prin calitatea actului  legislativ la care și-a adus contribuția și prin valoarea adăugată la principiile și valorile europene, iar Președinția română a demonstrat pe deplin acest lucru”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

”Digital Assembly 2019” va reuni peste o mie de actori relevanți din sectorul IT&C, constituind cadrul de dezbateri pentru identificarea priorităților digitale în următorii cinci ani, precum și pentru conturarea viitorului Europei digitalizate post 2020.

Subiectele care vor fi abordate în cadrul ”Digital Assembly 2019” se referă la: impactul tehnologiilor digitale și contribuția Programului Europa Digitală în adopția lor; oportunitățile statelor europene pentru recâștigarea poziției de leadership în domeniul tehnologiei; orașele inteligente, caracterizate prin conectivitate, reziliență și sustenabilitate; impactul transformărilor digitale asupra creării locurilor de muncă.

P.S. Ne-a impresionat fotografia digitală a evenimentului 🙂

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orange susţine cele mai mari festivaluri ale verii

Articolul următor

Au fost desemnați câștigătorii pentru construcția a încă 54,9 km ai Autostrăzii Transilvania!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share