Bistrița-Năsăud Industrie Ultimele stiri

Prelungire de mandate la Teraplast

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții cu capital românesc,  a prelungit mandatele a doi dintre directorii Grupului – Ioana Birta, Director financiar, și Cosmin Pătroiu, Director General TeraSteel – pentru o perioadă de 4 ani. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație în data de 10 iunie 2019.

”Grupul TeraPlast se află într-o continuă expansiune, iar rezultatele bune pe care le-am înregistrat în ultimii ani se datorează echipei formate din profesioniști extrem de bine pregătiți și dedicați. Atât dna Birta, cât și dl Pătroiu au pregătirea și experiența necesare atingerii obiectivelor setate. Le mulțumesc în numele Consiliului de Administrație celor doi pentru dedicare și le urez succes în continuare în pozițiile pe care le dețin”, a declarat Dorel Goia, președinte al Consiliului de Administrație TeraPlast.

Ioana Birta conduce departamentul financiar al TeraPlast din luna iunie a anului 2017. Sub mandatul Ioanei Birta în calitate de CFO, Grupul TeraPlast a înregistrat anul trecut o creștere de 91% a cifrei de afaceri și de 55% a EBITDA, comparativ cu 2017. Ioana a contribuit semnificativ la bazele dezvoltării Grupului pe termen mediu prin proiecte ample de investiții, printre care și cele în valoare totală de 15 milioane de euro, co-finanțate prin schema de ajutor de stat. Ea a fost responsabilă de integrarea business-urilor intrate în portofoliul TeraPlast în anul 2017 și a contribuit la reorganizarea structurii Grupului. Este vorba despre integrarea companiei Politub în divizia de polietilenă a TeraPlast și de organizarea liniei de reciclare în business-ul TeraPlast Recycling. Obiectivele din noul său mandat sunt legate de îmbunătățirea proceselor, care reprezintă un suport esențial pentru ritmul de dezvoltare a Grupului. Ioana a activat timp de zece ani în cadrul unor companii internaționale de top din sfera auditului și serviciilor de consultanță și este membră ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).

Cosmin Pătroiu are o experiență de peste 15 ani în domeniul materialelor pentru construcții și s-a alăturat Grupului TeraPlast în anul 2013. Este director general al TeraSteel din luna februarie a anului 2017. Din poziția executivă, Cosmin Pătroiu a contribuit la dezvoltarea companiei pe piețele externe și a transformat fabrica din Serbia într-unul dintre cei mai importanți furnizori regionali de panouri termoizolante. Obiectivele sale în noul mandat sunt consolidarea poziției companiei pe piețele existente și extinderea prezenței brandului TeraSteel către noi țări din estul și centrul Europei. TeraSteel România și Serbia au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 262 de milioane de lei.

 

 

Related posts

Nemții de la Ara și-au redeschis outleturile din Sălaj și Bihor

Nora Dumitrescu

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Asociaţiile civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş solicită declararea autostrăzii drept obiectiv de interes strategic naţional

redactia

Estoria City: The new normal: solvency, flexibility and trust

Ionut Oprea

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

Brandul ALISIA ENCO lanseaza colectia de pulovere cu motive traditionale romanesti

Ionut Oprea

Resi4Rent makes its debut in Warsaw

Ionut Oprea

Societățile de distribuție a energiei electrice din Ardeal vor fuziona

Nora Dumitrescu

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Ambulatoriile spitalelor din Făgăraș și Zărnești, modernizate cu 4 milioane de euro

Ligia Voro

Bistriţa-Năsăud: Bloc ANL, destinat medicilor tineri

Stefana Muresan

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Papuc Irina

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Stefana Muresan

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking I: Violeta Oltean, director general MAVIPROD: “Nimic nu este mai frumos decât să ai o afacere proprie pe care să o vezi cum crește, din nimic, și ajunge acolo unde nici nu ai visat!”

Ligia Voro

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, pregătit pentru acreditarea activității de transplant de inimă

Papuc Irina

Autostrada Sebeș-Turda: Lot deschis în 2019

redactia

FOREN 2020 se amână pentru septembrie

Ligia Voro

Leave a Comment