Transilvania Business
Cluj Harghita Industrie

Antares România își planifică întreaga producție în doar 15 minute

Antares România, cel mai mare producător de scaune ergonomice din țară, își planifică activitatea din cele două fabrici în doar 15 minute. Înainte de a utiliza soluțiile Senior Software, producătorul dedica chiar și 8 ore operațiunilor de planificare a producției.

 

Producătorul de scaune Antares România a redus timpul de planificare a producției de la 8 ore la 15 minute, pentru cele două fabrici din Cluj și Harghita. Această performanță se datorează sistemelor pentru gestiunea producției (APS și MES), furnizate de Senior Software.

“Implementarea MES și APS reprezintă o soluție completă pentru producție, de o rapiditate excelentă pentru toate funcțiile care trebuie să se întâmple în planificare. În momentul de față, planificarea producției durează undeva la 15 minute pentru două fabrici, iar înainte dura între 3 și 4 ore pentru fiecare fabrică”, a declarat Laczko Hunor, Director de Producție – Antares România.

Reprezentantul Antares a adăugat că pentru a utiliza sistemul APS, operatorii nu au nevoie de cunoștințe tehnice, ci doar de un training de bază. Totodată, cu soluția MES de la Senior Software, producătorul de scaune reușește să organizeze rapid comenzile și să urmărească producția de la A la Z. În plus, ca urmare a optimizării timpilor de lucru și datorită nivelului ridicat de vizibilitate asupra operațiunilor din fabrică și asupra stocurilor, compania a crescut semnificativ gradul de eficiență.

“În cazul soluției APS s-a creat un algoritm special pentru Antares, care ține cont de tot ce folosim noi, începând de la elementele standard precum comenzile de vânzare, stocurile, capacitatea resursei umane și până la fluxul intern de lucru. Planul detaliat din APS poate fi exportat pe tablete prin sistemul de urmărire a producției.

MES este un sistem foarte simplu, cu doar 3-4 butoane. Trebuie doar să ții minte ce comandă ți s-a dat, iar odată ce ai terminat, te întorci și raportezi că ai finalizat task-ul. Toate aceste lucruri sunt urmărite în spate și se văd în real time în planificarea producției”, a completat Laczko Hunor.

Odată cu utilizarea sistemelor de management al producției de la Senior Software, Antares România a obținut și alte beneficii care au dus la îmbunătățirea business-ului:

  • Plan complet: echipa știe exact ce trebuie să producă, când și cu ce materiale/resurse;
  • Reguli multiple de planificare, cu posibilitatea de alege scenariul potrivit în funcție de situație;
  • Optimizare încă din momentul distribuirii task-urilor, alocarea acestora realizându-se în funcție de capacitățile angajaților, resursele disponibile etc.;
  • Modificări procesate în timp real, fără erori și fără a afecta activitatea angajaților;
  • Gestionare pentru toate comenzile din cadrul companiei;
  • Urmărire stocuri și eficiență personal;
  • Verificare corectă pentru necesarul de materiale;
  • Statistici detaliate (realizate pe baza raportărilor înregistrate în APS) pentru fiecare model din producție sau în funcție de performanța fiecărui angajat.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Arhitecții cer sprijin pentru a întocmi o listă a celor mai apreciați colegi ai lor din ultimii 100 ani

Stefana Muresan

Conferinta Smart Regional Development – investitii inteligente pentru dezvoltarea comunitatii regionale

Stefana Muresan

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More