Agricultura Ultimele stiri

Protocol de colaborare pe filiera cărnii de porc

Astăzi, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) și Asociația Crescătorilor de Suine Autohtone Mangalița și Bazna (ACSAMB) au semnat un protocol de colaborare care urmărește, printre altele, susținerea creșterii raselor autohtone de suine.

 

La eveniment au participat Dr. Mary-Eugenia Pană, președinte ACEBOP, Maria Dan, secretar general al ACSAMB, Balla I. Levente, vice-președinte ACSAMB, și reprezentanți media, alături de invitatul special, dr. Florica Barbuceanu, directorul Institutului Național de Diagnostic Sănătate Animală (IDSA).

Cele două asociații speră să se concretizeze în cel mai scurt timp concluziile întâlnirii, si anume: valorificarea, în interesul ambelor asociații, a potențialului profesional comun existent; promovarea calității cărnii românești și accesarea de piețe noi comerciale; realizarea de manifestări comune pentru informarea consumatorilor; sprijinirea initațivelor legislative în beneficiul membrilor; intervenții comune în caz de afectare a intereselor legitime și legale ale celor două organizații.

Related posts

UMF Tîrgu Mureș, o universitate deschisă spre valorile internaționale

Stefana Muresan

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Fabrica de espressoare de cafea De’Longhi din Cluj caută 100 de angajaţi fără vechime şi cu studii gimnaziale

redactia

Leave a Comment