Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

  • Noua clădire construită va avea opt etaje
  • Investiția totală în noul spațiu va fi de 27 de milioane de euro
  • Imobilul a fost proiectat pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri
  • La Iași sunt dezvoltate produse pentru megatrendurile industriei auto: electrificare, conectivitate și conducere autonomă

Continental, companie tehnologică, a început lucrările pentru extinderea clădirii de birouri existentă. Imobilul a fost proiectat pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.

„În 2009, când am venit eu în România, Continental avea, la nivel național, peste 7.000 de angajați. Am ajuns, astăzi, să depășim 20.000. Suntem o familie mare. Aici, în Iași, colegii lucrează la mașinile care vor circula pe străzi peste 1, 2 sau chiar 5 ani. Lucrează la tehnologiile viitorului în electromobilitate, în conectivitate și în ceea ce privește condusul autonom“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Investiția plănuită în noua clădire va fi de 27 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 21.000 de metri pătrați. Vor fi create și aproximativ 400 de noi locuri de parcare. Lucrările vor fi finalizate până în luna martie, 2020.

„Centrul de cercetare și dezvoltare Continental din Iași a crescut de la 30 de persoane în 2006, la peste 1.900 de angajați la finalul anului 2018. Această dezvoltare a venit ca urmare a numărului tot mai mare de proiecte în care colegii noștri sunt implicați. Investiția demonstrează importanța pe care compania o acordă centrului de inginerie din Iași“, a declarat Marian Petrescu, managerul locației Iași a Continental.

Inginerii din Iași sunt implicați în elaborarea tehnologiilor de vârf din industria auto, ca de exemplu: unități de control a geamurilor și trapei, aplicații de navigație și multimedia, unități de control pentru motoare pe benzină și motorină, precum și pentru invertoare utilizate la motoarele autovehiculelor hibride sau electrice. De asemenea, se lucrează și la primul sistem de frână vacuumless brake „one box design” din lume, care sporește eficiența procesului de frânare, propunând, în același timp, un design compact, apreciat de producătorii din industria de autovehicule. Tot în Iași, angajații Continental lucrează la conceperea și realizarea de funcționalități pentru vehicule autonome, mașini inteligente capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Protocol de colaborare pe filiera cărnii de porc

Articolul următor

Peste 30 de milioane de lei, sprijinul ROMGAZ pentru comunitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share