Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expediție științifică a UBB în Caucaz

Cercetătorii de la Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca se întorc după zece ani în Caucaz unde vor coordona o echipă internațională de cercetare a topirii ghețarilor și a hazardelor naturale asociate ca urmare a impactului schimbărilor climatice.

În parteneriat cu Universitatea de Stat Ivane Javahishkvili din Georgia și Université du Québec à Montréal (UQAM) din Canada, o echipă de la Facultatea de Geografie, UBB,  formată din trei cadre didactice:  conf. dr. Iulian-Horia Holobâcă, șef lucrări dr. Olimpiu Pop și conf. dr. Alexe Mircea, două cercetătoare științifice: c.s. dr. Ivan-Temerdek Kinga și c.s. dr.  Ionela Răchită și un doctorand: drd. Sorin Hadrian Petrescu, se vor deplasa la începutul lunii august în zona glaciară a regiunii Svaneti din Georgia. Cercetarea de teren va fi axată pe investigarea, fotografierea și cartografierea frontului și a limbilor ghețarilor montani de pe văile Mestichala, Dorla și Patara Enguri. Investigațiile dendrogemorfologice vor urmări identificarea și reconstituirea hazardelor naturale asociate topirii rapide a ghețarilor.

Acest eveniment se încadrează în activitățile de celebrare a Centenarului Universității Babeș-Bolyai și a Facultății de Geografie și este finanțat de către L’Agence Universitaire de la Francophonie et l’Institut de Physique Atomique (AUF-IFA) prin proiectul internațional:  Impact du changement climatique sur les glaciers et les risques associés dans le Caucase géorgienIMPCLIM, Universitatea Babeș-Bolyai și Facultatea de Geografie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 117 milioane de euro investiți în imobiliare, în T1

Articolul următor

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share