Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A doua ediție a Târgului naţional dedicat micilor producători și artizani

La-nceput a fost un gând/devenit apoi cuvânt/apoi târg cu artizani/fermierii gospodari/cei care cinstesc astăzi glia/ E Produs de România!

De la Produs de Cluj, proiect demarat acum nouă ani din inițiativa domnului Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, pentru a sprijini acea categorie de întreprinzători privați care conservă și promovează tradiția și cultura populară locală, s-a ajuns în timp la un proiect mai amplu, de nivel național. Succesul înregistrat de brandul Produs de Cluj, lipsa unuia asemănător în România, ne-au făcut să gândim un eveniment național la care să poată participa artizani și producători locali din întreaga țară.

Prima ediție a Târgului Produs de România a fost organizată în toamnă de Consiliul Județean Cluj în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, și ne-a  depășit așteptările, atât ca expozanți cât și ca succes de public. Este motivul pentru care am decis că această manifestare, sărbătoare a celor care păstrează vii tradiția și cultura populară, să devină una anuală.

Așa se face că, pentru trei zile, între 21 și 23 iunie, Cluj-Napoca va redeveni capitală oficială a autenticității.

Aducem la Cluj-Napoca, chiar dacă doar pentru trei zile, câte un pic din Bucovina, Moldova, Dobrogea, Oltenia, Muntenia, Banat, Basarabia şi Transilvania, bucăţi de spiritualitate care, adunate împreună, înseamnă România. Ne sunt alături în povestea noastră despre tradiţie, cultură şi democraţie aproape 150 de artizani şi producători veniţi la Cluj-Napoca cu cele mai bune de la ei de acasă. Vizitatorii vor avea la dispoziție preparate tradiționale din carne, provenind din toate zonele ţării, cârnaţi, muşchi şi şuncă afumată, slănină, alte specialităţi, inclusiv preparate tătărăşti. Lor li se vor adăuga lactatele și brânzeturile din lapte de oaie și de capră, adevărate delicatese! Vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea și gusta balmoş proaspăt, păstrăvi afumaţi şi preparate la grătar. Nu vor lipsi costumele populare tradiţionale, podoabele lucrate de mână, ceramica de Corund, produsele apicole, sucurile şi dulceţurile naturale, zascusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile şi cicocolata de casă, precum şi fructele de sezon. Ca de obicei la evenimentele noastre, la târgul „Produs de România!” vor evolua interpreți şi ansambluri folclorice reprezentative pentru toate zonele României, un regal folcloric, așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea anvergură.

Produs de România, cel mai mare festival de produse tradiţionale şi folclor dintre Tisa, Nistru, Prut şi Dunăre!!!

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un chiriaș în Clădirea One Victoriei Center

Articolul următor

CNAIR înființează o nouă direcție regională

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share