Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Profesorii din România au șansa de a aplica până în iulie în cadrul programului complex de transFORMARE, Academia IMPACT dedicat profesorilor experiențiali și actorilor din educație.

Scopul Academiei IMPACT este să ofere oportunitatea actorilor din educație de a participa în cadrul unui program de formare ce îi ajută să dezvolte la nivel național cluburi IMPACT.  Academia este „un câmp de antrenament pentru profesorii care vor să avanseze cu precizie și curaj în aplicarea metodelor de învățare experiențială, – și în special a celei de service learning – în școala românească.”, declară Anca Gaidos, directorul operațional al Fundației Noi Orizonturi care lansează acest program.

 

Ce reprezintă un club IMPACT?

Clubul IMPACT este o clasă „simulată”, în care elevii nu primesc note, se înscriu și participă voluntar. Singurele unelte motivaționale  la îndemână sunt gradul de atractivitate a procesului de învățare și relația cu elevii. 75% dintre profesorii de IMPACT activi azi în comunitatea IMPACT au între 4 și 12 ani de vechime și ajung să transfere la clasă, în predarea propriei discipline, metodele folosite în IMPACT.

Fundația Noi Orizonturi este singura organizație din România care „exportă” programul educational IMPACT în alte 26 de țări din lume. Global, IMPACT are peste 1000 lideri și 17.000 de elevi implicați pe 5 continente, iar programul este preluat și de către World Vision Internațional ca program cheie pentru dezvoltarea competențelor de viață în rândul adolescenților.

 

Cum poți deveni un lider de club IMPACT?

Prin ACADEMIA IMPACT, organizatorii sprijină constant liderii profesori timp de 18 luni, pentru a putea deschide, iniția și dezvolta un club IMPACT. Academia IMPACT este un program de (trans)formare înalt experiențial care conferă participanților abilități și capacități de acțiune imediată. Centrele rezidențiale de formare vor avea loc la Cluj-Napoca, Suceava, Lupeni și București.

Programul, susținut oficial de Romanian American Foundation (RAF), este deschis oricărui cadru didactic care lucrează cu elevi de gimnaziu sau liceu, și sunt încurajați să aplice, în special în mediul rural și alte personae: educatori, învățători, profesori, bibliotecari, meșteșugari, preoți, preotese, asistenți sociali, asistenți medicali, antreprenori, ong-iști și nu numai.

 

Ce fac elevii implicați într-un club IMPACT?

Elevii explorează propria comunitate, aleg tema, cercetează pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat, planifică un proiect, implementează, evaluează. Metoda educațională principală este Service learning – învățarea prin serviciu în folosul comunității – o strategie de predare și învățare, care integrează voluntariatul cu training și reflecție.

 

Înscrierile în cadrul Academiei IMPACT

Profesorii și actori din educație care doresc să facă parte din cadrul Academiei IMPACT se pot înscrie până în 15 iulie pe site-ul oficial al programului: https://www.noi-orizonturi.ro/academia-impact/

Participanții își pot acoperi singuri costurile pentru cele 18 luni de formare, sau pot aplica pentru una dintre bursele oferite de partenerii Academiei: Romanian American Foundation, LIDL România, Primăria Râșnov și Centrul Schubz /Asociația Mioritics și Asociația Kogayon. Bursele includ toate costurile necesare deschiderii unui club IMPACT, precum și programul de formare de 18 luni.

 

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de peste 18 ani în educația pentru transformare. 18 ani în care a sprijinit înființarea a peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România și a altor 500 de cluburi IMPACT la nivel internațional. 18 ani în care sunt peste 1.000 de lideri de cluburi IMPACT și peste 17.000 de tineri pe care, cu ajutorul unor oameni dedicați, Fundația Noi Orizonturi i-a format ca cetățeni, lideri sau antreprenori.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Articolul următor

Ofertele pentru elaborarea studiilor pentru patru drumuri expres, depuse

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share