Transilvania Business
Antreprenori București Ultimele stiri

AHK România: De la comunitate, pentru comunitate

În urmă cu o săptămână AHK România a celebrat, într-o atmosferă relaxantă, Sărbătoarea Verii, împreună cu cei peste 500 de invitați ai comunității de business româno-germane, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerț Româno-Germane. În cadrul evenimentului a fost organizată și în acest an tradiționala tombolă pentru un scop caritabil.

Astfel, companiile membre AHK au pus la dispoziție peste 450 de premii, de la cărți, produse pentru picnic, produse alimentare, baterii externe până la o trotinetă electrică. Suma strânsă din biletele de la tombolă a însumat peste 27.000 RON și a fost donată către două organizații: Altenhilfe Bukarest și echipa de robotică „WAFY”.

Suma donată Altenhilfe Bukarest va fi folosită exclusiv pentru ajutoarele lunare acordate membrilor asociației, persoane vârstnice reprezentând minoritatea germană din București, cu venituri foarte mici. Ajutoarele lunare constau în alimente și medicamente, iar iarna se adaugă un ajutor pentru cheltuielile utilităților. „Aceste venituri, alocate din sumele colectate la tombolă, sunt suficiente pentru ajutoarele acordate timp de două luni de vară (fără întreținere)”, a declarat Anna Chițan, o voluntară Altenhilfe.

Cealaltă jumătate a sumei s-a direcționat către echipa WAFY, formată din elevi ai Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila. Cei peste 14 elevi au fost prezenți la eveniment, unde au prezentat pe scenă robotul dezvoltat de ei. La primirea veștii donației, Nicoleta Cîndea, profesorul coordonator al echipei WAFY, a declarat: „Avem vești extraordinare, vom primi un kit de robotică pentru cei mici de la Elementary14 community”.

„Prin acțiunea noastră comună, am demonstrat încă o dată că avem o comunitate puternică, care se implică dincolo de temele economice care ne preocupă zi de zi. Este remarcabil cum ne-am adunat forțele, pentru a face o faptă bună. De la o comunitate de business, pentru comunitatea în care trăim,” a declarat Sebastian Metz, directorul general AHK România.

Sursa foto: AHK Romania

Comentarii

Comentarii

Related posts

Grupul Monza si Enayati Group, investiție de 50 mil. euro intr-un hub medical

Stefana Muresan

Producătorul german de detergent Dalli, cu fabrică la Timișoara, a înființat propria firmă de distribuție

Stefana Muresan

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More