Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AHK România: De la comunitate, pentru comunitate

În urmă cu o săptămână AHK România a celebrat, într-o atmosferă relaxantă, Sărbătoarea Verii, împreună cu cei peste 500 de invitați ai comunității de business româno-germane, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerț Româno-Germane. În cadrul evenimentului a fost organizată și în acest an tradiționala tombolă pentru un scop caritabil.

Astfel, companiile membre AHK au pus la dispoziție peste 450 de premii, de la cărți, produse pentru picnic, produse alimentare, baterii externe până la o trotinetă electrică. Suma strânsă din biletele de la tombolă a însumat peste 27.000 RON și a fost donată către două organizații: Altenhilfe Bukarest și echipa de robotică „WAFY”.

Suma donată Altenhilfe Bukarest va fi folosită exclusiv pentru ajutoarele lunare acordate membrilor asociației, persoane vârstnice reprezentând minoritatea germană din București, cu venituri foarte mici. Ajutoarele lunare constau în alimente și medicamente, iar iarna se adaugă un ajutor pentru cheltuielile utilităților. „Aceste venituri, alocate din sumele colectate la tombolă, sunt suficiente pentru ajutoarele acordate timp de două luni de vară (fără întreținere)”, a declarat Anna Chițan, o voluntară Altenhilfe.

Cealaltă jumătate a sumei s-a direcționat către echipa WAFY, formată din elevi ai Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila. Cei peste 14 elevi au fost prezenți la eveniment, unde au prezentat pe scenă robotul dezvoltat de ei. La primirea veștii donației, Nicoleta Cîndea, profesorul coordonator al echipei WAFY, a declarat: „Avem vești extraordinare, vom primi un kit de robotică pentru cei mici de la Elementary14 community”.

„Prin acțiunea noastră comună, am demonstrat încă o dată că avem o comunitate puternică, care se implică dincolo de temele economice care ne preocupă zi de zi. Este remarcabil cum ne-am adunat forțele, pentru a face o faptă bună. De la o comunitate de business, pentru comunitatea în care trăim,” a declarat Sebastian Metz, directorul general AHK România.

Sursa foto: AHK Romania

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

Articolul următor

Avocatul Andrea Grigoraș participă la conferința PRIA Competition Iași 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share