Transilvania Business
Bihor Cultural Turism Ultimele stiri

Lucrările avansează la acoperișul Palatului Episcopal, distrus într-un incendiu

Primăria Oradea continuă lucrările la Palatul Episcopal Greco-Catolic, al cărui acoperiș a ars în vara anului trecut, în urma unui incendiu devastator.

Potrivit informațiilor postate pe oradea.ro, în prezent, lucrările la planșeul peste etajul I sunt realizate în întregime. De asemenea, structura din lemn a șarpantei este finalizată.

Constructorul lucrează la realizarea învelitorii din țiglă și a ornamentelor de cupru la ambele tronsoane dinspre Piața Unirii și strada Episcop Mihai Pavel. Termenul estimat pentru realizarea în întregime a învelitorii din țiglă este mijlocul lunii iulie.

Săptămâna viitoare vor sosi primele elemente ale turlei de cupru, urmând ca până în septembrie aceasta să fie montată întregime.

Momentan este în curs de achiziție etapa următoare de reabilitare a fațadelor exterioare și realizarea iluminatului arhitectural.

Valoarea lucrărilor actuale este de 7.960.000 lei, fără TVA, în care este inclusă și proiectarea.

Într-o ultimă etapă, se va realiza reabilitarea interioară și refuncționalizarea efectivă a clădirii conform planurilor inițiale, reabilitarea totală a Palatului urmând să se finalizeze în termen de cel mult trei ani.

După cum se știe, prin încheierea unui contract de parteneriat între Municipiul Oradea și Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, Episcopia a pus la dispoziția municipalității imobilul Palatul Episcopal Greco-Catolic (monument istoric construit între anii 1903-1905 după proiectul arhitectului Kálmán Rimanóczy junior) și construcțiile anexe, în vederea realizării lucrărilor de consolidare, reabilitare și refuncționalizare și administrării de către Municipiul Oradea a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, pe o perioadă de minimum 20 de ani.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Care sunt companiile care au primit ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor. Impact major asupra economiei

redactia

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

Ionel Albu

Cele mai avantajoase orașe. Pe primele poziții: Braşov, Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More